Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 21 Mart 2021, Pazar 14:05 tarihinde eklendi. 2050 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Murat Türkücüoğlu, bu şarkıda “İçimi Dökmem Lazım” dedi

İtiraf isimli şarkıyı yayınlayarak hayranlarına sürpriz yapan Kocaelili şarkıcı Murat Türkücüoğlu, şimdi de “İçimi Dökmem Lazım” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Murat Türkücüoğlu ile Röportaj Yazarı Sedat Sarıkaya aracılığıyla müziğe bakışı, single ve albüm çalışmaları, özel hayatı ve sosyal yaşamına dair bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşimizi keyifle okumanızı dileriz.
Murat Türkücüoğlu,  bu şarkıda “İçimi Dökmem Lazım” dedi  

Murat Türkücüoğlu'nuve müzik geçmişinizden bahsedebilir misiniz ?

24 Haziran'da İstanbul'da doğdum.9-10 yaşında müziğe başladım.Babamın müziğe olan ilgisi bir müzik stüdyosu açmasına sebep oldu ve bu stüdyo'da birçok önemli müzisyenle çalışma ve tanışma fırsatı buldum. İlk kayıtlarımı ünlü besteci Baha Boduroğlu ve ilk derslerimi de çok değerli müzisyen ErgüdarYoldaş'la yaptım. Ayrıca stüdyomuzda çalışan ünlü tonmasiterhocam KamiAcim'in bestelerimi düzenlemesi, ilgisi ve desteği ile müziğe olan bağlılığım arttı.Çok küçük yaşta gecem ve gündüzüm müzikle ve müzisyenlerle tanışarak geçiyordu.Bu stüdyo bugünün birçok ünlü müzisyeninin buluşma noktası oluyordu.

MSM konservatuarı opera-şan bölümünden mezun olduktan yıllar sonra Can Gürzap profesyonel oyunculuk okulundan da mezun oldum.Bir kaç dizide ve reklamda oyunculuk deneyimlerimde oldu.

2005 yılında sözü ve bestesi kendime ait "Saydam" adlı eserimle Eurovision Türkiye finallerinde yarıştım. Tv,dizi,Müzik albümlerinde söz yazarı, besteci, süpervizör, vokal koç ve birçok alanda müzik sektöründe çalışmalarda bulundum.

Sayısız baskı yapan "80'lerde çocuk olmak' kitabında Fazıl Say, Ataol Behramoğlu ve birçok değerli sanatçı ve müzisyenin içinde yer aldığı bu kitapta çocukluğumda müziğe dair geçirdiğim dönemleri anlattığım ‘korkum orgum’ adlı hikayem’leiçinde olmaktan keyif aldım.

Birbiriyle ilişkili hikaye şarkılardan oluşan ‘Gülizar Haydar’albümünü 2020 yılındadigital ortamlarda yayınlandı. Bu albüm senaryo tretman’ını da yazdığım çekilmemiş bir filmin demo müzikleridir.

Ayrıca ‘IHLAMURHANE’ (Ihlamur kokulu şarkılar) grubum ile ‘Sır gibi akustik’ ve ‘İtiraf’ adlı iki ayrı single 2019 ve 2020 yıllarında yayınlandı. Şimdi ise ‘12 Mart 2021’de’ uzun yıllardır üzerinde çalıştığım albümden ilk single olan ‘İçimi Dökmem Lazım’ı yayınlayacağım ve bu yıl çok fazla şarkımı müzikseverlerle buluşturacağım.

Yeni single “İçimi dökmem lazım ” nasıl oluştu...Hikayesini anlatır mısınız ?

Bu şarkıyı yazdığımda bir hikayenin başlangıcında olduğumu bilmiyordum.Şarkıyı altı saatte sözü,müziği ve düzenlemesinin bittiğini söyleyebilirim.Ancak eserin içeriği ve tam olarak içime sinmesi tamamlanması ise on beş yıl sürdü .Sadece bu şarkı için yüzlerce insanla röportaj yapıp projenin içeriğine ekledim.

a-BU RÖPORTAJLARDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ ?

Normal gündelik hayatımda dışarda sokakta her meslekten insanlarla konuşmayı tanışmayı seviyorum. Bu sayede sayısız arkadaşım oldu. Gerçekten çok değerli ve eşsiz bir milletiz biz.Gittiğim ve gezdiğim her yerde tanıştığım insanlarla akışında gelişen sohbetlerde şarkımı dinletip içinde LAZIM geçen bir cümle kurmalarını istedim. Bütün çekimler cep telefonum ile yapıldı. Görüntü kalitesini düşünmedim duygu kalitesi önemliydi. Şarkıyı kısaca dinlediler ve severek samimiyetle içinde katkıda bulunmak istediler. Türk halkının içini döktüğü bir video oldu.Amacım pozitif bir enerji saçmak,farklı meşrep ve fikirdeki insanların birlik ve beraberliğini arttırmaktı.

b-İÇİMİ DÖKMEM LAZIM şarkısı ve albümdeki aranjörlerden, ekibinizden bahseder misiniz?

Memnuniyetle.Herşeyden önce kalabalık bir ekibiz.İstişare yapmayı birçok konuda ortak karar vermeyi grup çalışmasını seviyorum. ’Lazım’ şarkısının düzenlemesi kardeşim Vedat Türkücüoğlu ile başladık ve konservatuardan arkadaşım Barış Özesener’le birlikte tamamladık. Başından sonuna kadar heyecanımız hiç düşmedi.AyrıcaSerkanSönmezocak bir şarkıda aranjör olarak katkıda bulundu. ‘İçimi Dökmem Lazım’ ve albüm şarkılarında ülkenin çok önemli müzisyenleri çok değerli katkıda bulundular.Üst düzey bir ekiple çalıştım.

İçimi dökmem Lazım için video klipte kimlerle çalıştınız ? Klipten bahseder misiniz?

Pandemi sürecinde beklemektense yaşadığım geniş doğada dekor ve ortam hazırlayarak klip’i kendim çekmeye karar verdim.Pandemi’nin başlangıcında bir ekiple bir araya gelmek mümkün görünmüyordu.Öncegreenbox alıp evin alt katındakihome stüdyomda bir ortam oluşturdum. Kız kardeşim makyajımı, fotoğrafçılıktan emekli babam da destek oldu ve ben de yönetmenliğini üstlendim.Kurgusunuisearkadaşım‘FiruzKılıç’yaptı.Kısacapandemişartlarının çetin geçtiği 2020 yılındabu videoyu ortaya çıkarırken elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

Kendinize belirlediğiniz bir hedefiniz varmı? Ne yaparsam bu işte ben başardım diyebilirsiniz

Hedefim ruhen ve fikren güzel manalı eserler yapmak,nefse şehvet veren değil ruha şifa veren sözler melodiler bulmak ve kalıcı şarkılar üretmek. İnsanların enerjisini yükseltecek sosyal projeler ortaya çıkartarak yıllarca unutulmayacak şarkılar yaptığımda başardım diyebilirim.

Sizce sanatçılar son zamanlarda albüm çıkarmaya neden olumsuz bakıyorlar?

Birçok albümde çok güzel şarkılar maalesef insanlara ulaşmıyor dinlenmiyor.Bir şarkının oluşması ve tanıtılması için yüksek maliyetler ve digital ortamda çok fazla şarkının yayınlanması sanatçıları single yapmaya mecbur bırakmış olabilir. Bu yüzden tek bir şarkı yayınlamak daha cazip hale geliyor.

Siz albüm mü yoksa single mı çıkarmayı tercih edersiniz?

Albüm çıkarmayı tercih ederim ancak ben de şimdilik tek şarkı yayınlayarak devam ediyorum. Bu yıl single çalışmalarımı bir albümle taçlandıracağım.

7-Hiç maddi zorluk yaşadınız mı? Müzik kariyerinizi nasıl etkiledi?

Evet yaşadımbu dönemde eskiye göre biraz zor geçiyor diyebilirim ancak her koşulda halime şükrediyorum.Elbette daha iyi şartlar oluşturması açısından etkiliyor yine de her elimden gelenin en iyisini yapmaya ve imkanlarımı zorlamayı seviyorum.

Bazı sanatçıların lüks tutkunu olduğunu biliyoruz. Sizin de var mı lüks tutkunuz?

Hayır bir lüks tutkum yok. Sadece sanatçılar değil , ülkemizin değerli insanları da kaliteli yaşamı,iyi şartları hakediyor.

Şimdiye kadar en fazla yanlış anlaşıldığınız konu neydi?

Net tavırlı, dosdoğru yaşamaya çalışan bir insanım. Seviyor ve seviliyorum. Bu yüzden yanlış anlaşılma gibi durumlarla karşılaşmıyorum.

Youtube izlenmelerinden gelir sağlıyor musunuz? Size bir gelir sağlıyor mu?

Şimdilik youtube’dançok fazla bir gelir elde edemiyorum. Müzikseverler sevdikleri sanatçılara abone olarak,sevdikleri şarkıları paylaşarak ve ücretsiz etkileşimde bulunarak katkı yapması özellikle bu zor pandemi döneminde birçok müzisyen için değerli.

Youtuber’ların müzik hayatına girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

İçlerinde çok az da olsa iyi işler ortaya koymaya çalışanlar var ancak müzikal olarak kendilerini sürekli geliştirmeleri ve çok fazla emek sarfetmeleri gerekiyor. Bazı youtuber’lar ise gerçekten çok kötü işler ve sözler yayıyorlar. Türk halkı asla manasız kalitesiz işlere geniş

Türkiye’de müzik ve müzik sektörü sizce nereye doğru gidiyor?

Türkiye’de müzik digital platformların var olmasıyla yeni bir değişim yaşadı ve bu pozitif negatif bir çok etkiye sebep oldu.Pozitifetkisi;üretkenmüzisyenlerin kendi imkanlarıyladigital platformlardan kendilerini tanıtması ve şarkılarını paylaşması kolaylaştı.Şu anda Türkçe pop müzik, rock müzik geçmişe göre iyi bir dönemden geçmiyor ancak bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Değişen dünyada geçmişte yaşanan ve şarkılara yansıyan samimi duyguların, aşkların ve müziğe hakim olan edebiyatın şu an Türk müziğinde azaldığını görüyoruz. Ancak her zaman negatif koşullar yeni güzelliklere ve değişime de zemin hazırlayacak ve daha verimli bir döneme gireceğimizi düşünüyorum.

Delileri musikiyle tedavi eden, vakıflar kuran bir dedenin torunlarıyız.Bu sebepten dolayı sıradan bir iş basit bir konu değil müzik. Yaydığınız sözlerve mana sizi mesuliyetli yapar. Kısaca herkes yediğinden ikram eder. Ben elimden geldiğince muhabbet neşe samimiyet saçan eserlerin peşinde olacağım ve üretmeye devam edeceğim.

Bir albüm ya da single çıkarmanın maliyeti nedir? Sizce verilen emeklere değiyor mu?

Açıkçası yapılan işin müziğin tarzına göre değişiyor.Akustik enstrüman kayıtlarının çok olduğu eserler elbette daha fazla maliyetli oluyor. Benim albümümün maliyeti yüksek oldu. Çok iyi müzisyenlerle hayalim olan tamamı akustik kayıtlardan oluşan bir albüm oldu.

İyi müzik için harcanan her kuruş ve emek benim için çok değerli ve imkanım oldukça daha da fazlasını yapmak isterim. Sonuçta müziği ilk amaç para için üretmiyorum. İçi dolu sözler ve müzikalitesi yüksek şarkılar öncelikli hedefim. Yaptığım eserden içimin rahat olması önemli.Türkhalkı er ya da geç samimi olan iyi müzik yapan sanatçıları mutlaka bir şekilde hakkını teslim ediyor ödüllendiriyor.

Pandemi döneminin müzik sektörünü nasıl etkilediğini biliyoruz. Sizce bu dönemi en az zararla atlatmak için ne yapılmalı?

Müzisyenlerin üretmediği ve kendini geliştirmediği her dönem zararda olduğu bir sonuçtur.Bu dönemde küçük imkanlarla da ortaya çalışmalar koymak bu dönemi kendi kişisel ve müzikal gelişimi için değerlendirmeye çalışmanın yapılacak en iyi şey olduğunu düşünüyorum.

Sahne hayatınız ile dışarıdaki yaşamınız arasında bir fark var mı?

Hiçbir fark yok. Her zaman her yerde olduğum gibiyim.

Sosyal aktiviteleriniz var mı? Müzik dışında neler yapıyorsunuz?

Çok fazla sosyal aktivitem var. Çok geniş bir doğada yaşıyorum ve burada toprakla doğayla vakit geçirmek üretkenliğim açısından da çok faydalı oluyor. Spor yapıyorum ancak iyi gözükmek için değil küçük yaşlardan itibaren yaşam tarzım olduğu için. Kişisel gelişim için kitaplar okumayı amatörce tarihi araştırmayı kendimi geliştirecek yeni şeyler keşfetmeyi seviyorum.

Moda danışmanınız var mı? Giyim konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?

Her zaman şık ve temiz giyinmeye çalışırım.Kendimi seviyorum ve kendime yakışan ne ise içimden geldiği gibi tarzımı kendim belirliyorum.

Hayatında "Seni çok bekledim" dediğiniz birisi oldu mu?

Hayır hiç olmadı. Ancak eşim olacak insanla en kısa zamanda karşılaşmak isterim.Aile olmayı gerçekten istiyorum.

Kadınlar maruz kaldıkları olayları hiç çekinmeden açıkça dile getirebiliyor bu durumu nasıl buluyorsunuz ?

Biz de erkekler olarak sonuna kadar destek olmamız gerekiyor. Gerçekten kadınların yaşadıklarından dolayı bir erkek olarak utanıyorum. ‘İçimi Dökmem Lazım’ adlı şarkım için sayısız kadınla röportaj yaptım ve düşüncelerini videoma yansıttım.Youtube kanalımda bu röportajları bulabilirler.

Türkiye'de müzik sektöründe Barış Manço, Cem Karaca gibi sanatçılar çıkmıyor. Çıksa da eski şarkıları yorumlamak istiyorlar. Bunun sebebi sizce nedir?

Gerçekten bu dev müzisyenler sadece müzisyen olarak değil bilgi birikim açısından da fark yaratan eşsiz sanatçılardı. Hatta Cem abiyle çok ufak yaşta tanışma ve sohbet etme fırsatım oldu.Kendisi bana ofisinde yardımcısı yerine bizzat kendi elleriyle kahve yaptı ve ben aman Cem abi! Lütfen zahmet etmeyin ben yapayım dediğimde; davudi sesiyle ben misafirime bizzat kendi ellerimle kahve yaparım demişti ve beni çok etkilemişti.Allah rahmet eylesin.Bu değerli büyüklerimiz egosuz ve mütevazi halleriyle gerçek sanatçının nasıl olması gerektiği konusunda çok dersler vermiştir.

Müzik sektöründe ilham aldığınız isimler var mı?

Sözleri ve içeriği kendine has olan bir manası derinliği olan ve iyi müzisyen olma yönünde örnek olan herkes dikkatimi çekmiştir ve beni etkilemiştir.

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Onlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Onlarla sahnede buluşmak için sabırsızlanıyorum.

Destekleri için çok teşekkür ederim.

KISA KISA...

Hangi mesleği yapmak istemezsiniz?-SİYASET

En nefret ettiğiniz şey nedir?-SAMİMİYETSİZLİK

Hangi takımı tutuyorsunuz?-KOCAELİSPOR

Uğurlu sayınız?-Yok

En sevdiğiniz renk?-YEŞİL

Kıskanç mısınız? Egonuz yüksek midir?-Sadecesevdiğim kadını aşırı olmamak kaydıyla kıskanabilirim.Herkeste mutlaka az çok ego vardır ancak ben mütevaziliğinvetevazunun peşindeyim.

En son etkilendiğiniz kitap- Nail Kesova-Musuki Meselleri

Söyleşimize verdiği katkılardan dolayı Röportaj Yazarı Sedat Sarıkaya’ya teşekkür ederiz.

RÖPORTAJ HÜRFİKİR

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek