33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 26 Şubat 2021, Cuma 18:20 tarihinde eklendi. 1797 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çağrı Kaymak “ 20 TL ile bir hafta idare ettim”

Müzik piyasasına “Gel” isimli şarkıyla giren 19 yaşındaki Çağrı Kaymak ile müziğe bakışı, hayalleri, sahne hayatı, kariyeri ve birçok konuda söyleşi gerçekleştirdik. Röportaj Yazarı Sedat Sarıkaya’nın aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz röportajı keyifle okumanızı dileriz.
Çağrı Kaymak “ 20 TL ile bir hafta idare ettim”  

Röportaj Yazarı Sedat Sarıkaya’nın aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz röportajı keyifle okumanızı dileriz.

Müzik kariyerinizden biraz bahseder misiniz?

Müzik kariyerime 5 yaşında anaokulumun balosunda şarkı söyleyerek başladım. 14 yaşında  sokakta şarkı söylemeye başladım, 15 yaşında  artık kafelerde sahne almaya başladım. 16-17 yaşlarına geldiğimde barlarda sahne almaya başladım. Ve şimdilerde kendi bestelerimi üretmekle meşgulüm.

Son çalışmanızdan biraz bahsedebilir misiniz?

Son çalışmamda beni derinden etkileyen bir bestem üzerinde ilerledik. Yazarken büyük bunalımlar geçirdim. Yıllarca peşinden koştuğum bir kadın artık beni umursamıyordu ve bende “Sensiz de Severim Seni” diyerek aşka olan bakış açımı gösterdim. Onu sevmek için ellerine, dudaklarına ihtiyacımın olmadığını, sadece onu sevebileceğimi dile getirdim.

En büyük hayaliniz nedir ve hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

En büyük hayalim yüz binlerce insanla kendi bestelerimi söylemek .Ne yazık ki henüz gerçekleşmedi ama gerçekleşene kadar da asla durmayacağım.

Müzikle tanışmanız nasıl oldu?

Tamamen TV ve radyoda çalan şarkıları söylemekle başladı ailemin sesimin güzel olduğunu söylemesiyle de daha çok söylemeye devam ettim.

Kariyerinizin dönüm noktası nedir?

14 yaşımda imza atmış olduğum “GEL” adlı çalışmam diyebilirim.

Sizce sanatçılar son zamanlarda albüm çıkarmaya neden olumsuz bakıyorlar?

Çünkü büyük bir pazar var ve herkes bu pazarda amatör ya da profesyonel olarak yer alıyor. Sürekli üretim olan bir dönemde 5-6 besteyi birden çıkarmak ve hemen tüketilmesini sağlamak yerine sürekliliği sağlayabilmek adına single çalışmalar albüm çalışmalarına nazaran daha etkili oluyor.

Siz albüm mü yoksa single mı çıkarmayı tercih edersiniz?

Single tabii ki çünkü bilinmeyen bir isim olarak albüm yapmanın biraz çağ dışı kaldığını düşünüyorum. Onun yerine her 40-45 günde bir yeni bir single hem maddi olarak hemde şarkıcının tanınırlığı açısından etkili oluyor

Kendinize rakip olarak gördüğünüz bir sanatçı var mı?

Kimseyi rakibim olarak görmüyorum. Kendimi çok büyük, çok iyi gördüğümden değil. Bir rakibe ihtiyaç duymadığımdan diyebilirim. En büyük rakibimi kendim olarak değerlendiriyorum çünkü her geçen gün daha iyileri için çabalıyorum.

Sahne hayatınız için vazgeçmek zorunda olduğunuz şeyler oldu mu?

Henüz olmadı ben zaten kendimi müzisyenlik dışında bir meslek içerisinde hayal bile edemiyorum.

Hiç maddi zorluk yaşadınız mı? Müzik kariyerinizi nasıl etkiledi?

Büyük zorluklar çektim. Sadece bir örnekle açıklayacağım. Bir haftayı 20 TL’den daha az bir parayla geçirmeye çalıştım. Ama asla pes etmeyip müziğime devam ettim. Bu durumları fırsata çevirip içimi notalara döktüm.

Bazı sanatçıların lüks tutkunu olduğunu biliyoruz. Sizin de var mı lüks tutkunuz?

Kesinlikle evet her şeyimin son model olmasını çok istiyorum. Çok para için değil ama istediklerim için çok çalışacağım ve ne yazık ki istediklerim çok pahalı.

Şimdiye kadar en fazla yanlış anlaşıldığınız konu neydi?

Hareketlerime ve cümlelerime dikkat ettiğim için henüz böyle bir şey yaşamadım.

Youtube izlenmelerinden gelir sağlıyor musunuz? Size bir gelir sağlıyor mu?

Yüksek ihtimalle evet ama henüz bir gelir elde edemedim.

Youtuberların müzik hayatına girmesini nasıl buluyorsunuz?

Eğlenmek amacıyla yapılan işlere saygım sonsuz. Ama kendini bir müzisyenle kıyaslayıp haddini aşanlara tahammülüm ne yazık ki yok. Yani hem olumlu hem olumsuz diyebilirim.

Evlilik sanat yapmayı sizce durduruyor mu?

Kesinlikle hayır evlilik kendinizi yanında güvende hissettiğiniz ve içinizi dökebildiğiniz biriyle olan birliktelik sonucu oluşuyor zaten en azından benim için. Zaten sanatta bir bakıma içinizi döktüğünüz ve kendinizi huzurlu mutlu hissettiğiniz bir uğraş yani ikisi ayrı ayrıda olur birlikte de olabilir benim için.

Pop müziği sizce nereye doğru gidiyor?

Bu konu hakkında bir fikrim yok. Kendimi iyi hissettiğim işleri yaparak kendi yolumda ilerliyorum.

Bir albüm ya da single çıkarmanın maliyeti nedir? Sizce verilen emeklere değiyor mu?

Çıkan işlere göre değişiklik gösteriyor. Elinizdeki imkanlara göre 0tl’ye de 100.000 TL’ye de bir albüm, single çıkartmak mümkün. Bu iş bir ekip işi yani sadece şarkıcı ve bestesiyle yürüyen bir iş değil. Ekibinizin çok iyi ve çalışkan olması gerekiyor eğer durum bu şekildeyse kesinlikle değiyor ama değilse olduğunuz yerde sayıyorsunuz.

Pandemi döneminin müzik sektörünü nasıl etkilediğini biliyoruz. Sizce bu dönemi en az zararla atlatmak için ne yapılmalı?

Eğer bir alt yapımız ya da elimizde belirli imkanlar yoksa az zararla atlatmak bile bir hayal olarak kalıyor. Ama hali hazırda kurulu bir düzen varsa bu süreç boyunca elimizdekini savurmazsak ve işimize odaklanıp bir şeyler üretmeye devam edersek elbette en az zararla bu dönemi atlatabiliriz.

Hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyler var mı?

Değişmek istediğim tek şey enstrüman çalmaya başladığım yaşım. Keşke 14 yerine 4 yaşımda başlasaydım.

Sahne hayatınız ile dışarıdaki yaşamınız arasında bir fark var mı?

Hayır yok sahnede tam anlamıyla beni gösteriyorum insanlara arkadaşlarıma nasılsam dinleyenlerde aynı şekilde sıcak ve eğlenceli olduğumu düşünüyorum. Sahnelerimde sürekli birilerine sataşmayı insanlarla etkileşimde olmayı çok seviyorum ve bu sayede hep sahnemin çok güzel olduğunu söylerler.

Ask hayatını sanat hayatının önüne geçiren sanatçılar için neler söylemek istersiniz?

Herkesin kendi seçimi ne yazık ki kimsenin hayatına ve verdiği kararlara karışabilecek konumda insanlar değiliz. Ve hiçkimseninde o konumda olduğunu düşünmüyorum.

Sosyal aktiviteleriniz var mı? Müzik dışında neler yapıyorsunuz?

Aktif olarak spor yapıyorum ve motorsiklet kullanmaktan keyif alıyorum.

Sizce ülkemizde müzik neden magazinleştiriliyor?

Çünkü sürekli hareketli geçen bir sektör ve bu yüzden büyük ilgi görüyor. İnsanlarımız yapılan işlerden ziyade insanların hayatlarında neler olduğunu merak ediyorlar. Bence en büyük nedeni bu.

Tek single ile bir patlama yaşayanlar neden bir anda ortadan kaybolup devamını getiremiyorlar?

Bunu genelleme yaparak konuşamayız. Elbette kaybolanlar var ama devamını getirenlerde var. Kaybolanlar için şunu diyebilirim bu izlenmelere ün’e ve donanıma sahip olmadıkları için kaybolup gidiyorlar.

Moda danışmanınız var mı? Giyim konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?

Moda danışmanım yok kendime neyi yakıştırıyorsam onu giyiyorum daha çok görüntüden ziyade rahatlığa önem verdiğim için giyimim tartışmaya çok açık bir konu.

Pandemi  döneminde sahne alabiliyor musunuz? Sahne için ne gibi önlemler aldınız?

Ne yazıkki alamıyorum.

Hayatında "Seni çok bekledim" dediğiniz birisi oldu mu?

Elbette oldu ona yazdığım bestelerden 4 albüm bile yapabilirim. Öyle ki o kişiye yazılan bestelerin sonunu “Sensiz de Severim Seni” diyerek sonlandırmıştım.

Kadınlar maruz kaldıkları olayları hiç çekinmeden açıkça dile getirebiliyor bu durumu nasıl buluyorsunuz ?

Öncelikle kadınlar diyerek ayrıştırmak çok yanlış Din, dil, ırk ve cinsiyete bağlı değildir maruz kalınan olayları konuşmak.

Kendimize belirlediğiniz bir hedefiniz varmı? Ne yaparsam bu işte ben başardım diyebilirsiniz?

Öyle bir nokta henüz belirlemedim gözüm hep yükseklerde oldu bu zamana kadar. Elde ettiğim her şeyin bir fazlası olduğunu biliyorum ve o yüzden o bir fazlası için hep çalışacağım. Bu yüzden ne yaparsam yapayım başardım diyemeyeceğim gibi görünüyor.

Türkiye'de müzik sektöründe Barış Manço, Erkin Koray gibi sanatçılar çıkmıyor. Çıksa da eski şarkıları yorumlamak istiyorlar. Bunun sebebi sizce nedir?

Bu konuda size katılmıyorum elbette çıkıyorlar ve başarılı bulduğum bir çok sanatçı var. Barış Manço ve Erkin Koray gibi büyük sanatçılarda ilk çıktıkları zamanlarda büyük sanatçılar olarak değerlendirilmiyorlardı. Bunun ilacının çoğu şeyinde olduğu gibi zaman olduğunu düşünüyorum.

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Hayal kursunlar ve bu hayalleri hayatlarının merkezine getirsinler sonrasında o hayalleri gerçekleştirmek için çalışsınlar ama bu sırada yeni hayaller kurmaktan asla vazgeçmesinler.

KISA KISA

Hangi mesleği yapmak istemezsiniz-Müzisyenlik dışında tüm meslekleri çünkü hiçbiri beni yansıtmıyor.

En nefret ettiğiniz şey nedir?-Geçiştirilmek

Hangi takımı tutuyorsunuz?-Samsunspor

Uğurlu sayınız?-1

En sevdiğiniz renk?-Beyaz

Kıskanç mısınız? Egonuz yüksek midir?-Kıskancım ama egomun yüksek olduğunu düşünmüyorum.

En son izlediğiniz film, dizi?-Ayla ve 50 m2

En son gittiğiniz konser?-Teoman 

Çağrı Kaymak’la gerçekleştirdiğimiz röportajda bizlere destek veren Sedat Sarıkaya’ya teşekkür ederiz.

RÖPORTAJ HÜRFİKİR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek