Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 25 Ocak 2021, Pazartesi 15:45 tarihinde eklendi. 708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zorunlu ‘Seçmeli Ders’ Dayatmasına Hayır

Sol Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Zorunlu “seçmeli ders” dayatmasına karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelemiz geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir! geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz!” Denildi.
Zorunlu ‘Seçmeli Ders’ Dayatmasına Hayır

Sol Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle; “12 Eylül darbesi sonrası Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersini zorunlu ilan eden darbecilerin sürdürücüsü olan AKP “seçmeli ders” adı altında din derslerini tüm baskı aygıtlarını kullanarak öğrencilere, velilere, eğitim emekçilerine dayatmaya devam ediyor.

4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında ortaokullar ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin yapıldığı süreçte il, ilçe milli eğitim müdürlükleri, kimi okul yöneticileri, vakıf, dernek ve cemaatlere bağlı dini yapılar, müftülükler her yıl olduğu gibi bu yıl da, dini içerikli kimi derslerin seçilmesi için yoğun bir faaliyete, kampanyaya başladı. Seçmeli adı altında din derslerinin zorunlu olarak dayatılması ile siyasi iktidar toplumun tüm kesimlerini gerici politikalarıyla kuşatmaktadır.

Salgın koşullarında, öğrencilerin okullarda bulunmadığı ve milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişemediği durumda ve belirlenen süre içersinde öğrencilerin ders seçimi yapmaları oldukça zordur.  Seçmeli dersler aynı zamanda atama bekleyen öğretmenlerin alanlara yönelik kontenjanlarını ve okulda bulunan öğretmenlerin normlarını da etkilemektedir. 4-22 Ocak tarihleri arasında ders seçimi yapamayan öğrencilerin ders seçimlerini siyasal iktidara yakınlığına göre atanmış okul idarecilerinin yapacak olması öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti arttıracaktır.

Siyasi iktidarın yeni rejim inşası araçları olan protokoller ve iş birlikleri ile eğitim alanını, eğitim politikalarını kuşatan gerici vakıf ve dernekler ( Tügva, Türgev, Ensar, İHH, Eğitim Bir Sen vb) cemaatler, tarikatlar, Eğitimi Destekleme Platformu (EDP) adı altında vali, kaymakam, Milli Eğitim müdürleri, siyasi iktidar partisinden isimlerle mesailer, düzenli toplantılar gerçekleştiriyorlar, bu toplantılardaki fotoğrafları fütursuzca paylaşıyor, broşürler, bültenler yayınlıyor çeşitli kampanyalar düzenliyorlar.  

Gelişmeler,  halka okulların Diyanet İşleri Başkanlığı’na mı bağlandığı sorusunu sorduruyor. Müftülükler seçilecek dersleri Cuma vaazlarında duyuruyor. Milli Eğitim Müdürlükleri ile il müftülükleri arasında ‘dersimi camide yapıyorum’ protokolleri imzalanıyor. Milli Eğitim Müdürlüklerinden okul müdürlüklerine ‘din dersi seçtirin’ talimatlı yazılar geliyor. Daha pek çok hukuksuz dayatma birbirini izliyor.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da il, ilçe Milli Eğitim müdürleri ‘seçmeli’ adı altında dini derslerin duyusunu resmi sitelerden yapmakta, dini derslerden zorunlu paketler hazırlamakta, bu duyurular velilere, öğrencilere, öğretmenlere gönderilmekte, bazı okul idarecileri öğrenci ve velilere bilgi vermeden öğrencilerin ders tercihlerini yapmaktadır. Zaten zorunlu din dersleri var iken, imam hatiplerde zorunlu olan bu dini derslerin de ‘zorunlu seçmeli ders’ diyebileceğimiz şekilde, okullara dayatılması, normal okulların da imam hatipleştirilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum seçmeli ders kavramını da amacından uzaklaştırmakta, çocukların ilgi ve istekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerinin yollarını tıkamaktadır.

AKP iktidarının gerici politikalarını hayata geçirenler çocukların, gençlerin gerici kuşatma ile yaşamlarını karartanlar suç işlemektedirler.

Halkımız, gençler, çocuklar yalnız değildir. Seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde mağdur olan tüm veliler ve öğrenciler parti örgütlerimize ulaşabilir. Tüm velilerin, öğrencilerin yanındayız.

Zorunlu “seçmeli” ders dayatmasına, gerici ve piyasacı uygulamalara karşı laik, bilimsel, eşit, kamusal ve parasız eğitim mücadelesini savunmak yaşamsal bir öneme sahiptir.”

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek