HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 25 Ocak 2021, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ – 7 DERCEDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAK ETTİĞİ ÜCRETİ VERMELİDİR

Sol Parti Lüleburgaz Örgütü’nden yapılan açıklamada; “Lüleburgaz Belediyesi -7 derece çalışan işçilerin hak ettiği ücreti vermelidir” denildi.
LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ – 7 DERCEDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN  HAK ETTİĞİ ÜCRETİ VERMELİDİR  

Ahmetbey, Vize, Keşan ve Kırklareli Belediyesi’nin işçilere verdiği net ücretlerinde hatırladığı açıklamada; “Kırklareli Belediyesi net 3 bn 520 TL, Vize Belediyesi net 3 bin 750 TL,  Ahmetbey Belediyesi net 3 bin 750 TL, Keşan Belediyesi ise net 3 bin 900 TL ücret verirken Lüleburgaz Belediyesi’nin verdiği net ücretin bunları çok altında kalması Sosyal Demokrat bir anlayışa sığmamaktadır. Lüleburgaz Belediyesi’nin işçilerin hakkını vermeye davet ediyoruz “ şeklinde oldu.

Sol Parti Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklama şöyle; “AKP – MHP hükümetinin uyguladığı ekonomi politikaları sonucu gazete, televizyon, sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından, işsizliğin, yoksulluğun, çaresizliğin ve açlığın topluma nasıl yansıdığını görüyoruz. Yaşanan hayat pahalılığı dar gelirli yurttaşların çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğine tanık oluyoruz, bire bir bu olumsuz durumu yaşıyoruz. TÜİK’ in saraydan ısmarlama enflasyon tespiti ile sermayedarlar ve işverenler, işçileri, emeklileri, kamu çalışanlarını, işsizleri açlık sınırının altında bir ücretle yaşamaya, ailelerini açlık sınırının altında bir ücretle geçindirmeye çalıştırıyor.

     DİSK  / Genel – İş  Sendikası üyesi işçiler Lüleburgaz Belediyesi ile Toplu Sözleşme görüşmeleri yapıyor. İşçilerin son derece haklı olan talep ve istekleri Belediye Yönetimi tarafından kabul edilmiyor. Oysa CHP Genel Merkezi TÜİK in açıkladığı enflasyon rakamlarına güvenmiyor, açıklanan rakamın gerçeği yansıtmadığını, gerçek enflasyon rakamının en az % 20 – 25 olduğunu söyleyerek CHP’li Belediyelere; ‘’işçileri sefalet ücretine mahkûm etmeyin’’ diyor.

Lüleburgaz Belediye Yönetimi yaptığı hesaplamalara;

ikramiye (sosyal hakları)  + yakacak + bayram parası + izin yardımlarını ilave ederek teklif yapıyor. Çevremizdeki belediyelerin işçileri ile yapmış oldukları sözleşmelere baktığımızda; Kırklareli Belediyesini net:3520 TL,  Vize Belediyesinin net :3750 TL, Ahmetbey Belediyesi net :3750 TL, Keşan Belediyesi net:3900 TL ücret ödediğini görüyoruz ve bu yukarıda verdiğimiz ücretlere sosyal haklarda ilave edilmiş değildir. Biz SOL PARTİ olarak; gerçek enflasyon rakamı ve son zamları da hesaba katarak, Lüleburgaz Belediye işçilerinin ücretlerinin en az 3950TL olmasını öneriyoruz.

Lüleburgaz Belediye Yönetimi, borcu olmayan belediye olduğuyla övünmektedir. Belediyeyi borçsuz şekilde yürütülmesini sağlayan belediye emekçilerdir. Lüleburgaz Belediyesinin, iller bankası veya kapitalist sistemin resmi tefecilerine borcu yoktur belki ama bu belediyeyi var eden, halka hizmet sunan belediye emekçilerine borcu vardır. Borçsuz Belediye olma özelliğini bugün gösterme zamanıdır.!

 Halka hizmette tasarruf olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Belediye Yönetiminin her yerde söylediği; Emek en yüce değerdir sözünü dile getirirken ne kadar samimi olduğunun göstergesi olarak bu sözün gereğini yapmasını bekliyoruz. İşçi Kardeşlerimizin istedikleri ücreti vermesini bekliyoruz.

     Ayrıca, Lüleburgaz Belediyesinin geçmişinde işçi haklarını vermeme, Grev, işten çıkarma,  özelleştirme ve taşeron sürecini başlatma gibi işçilerin karşısında, emeğin değerini düşüren davranışları, demokratik kamuoyu ve işçilerin belleğinde kayıtlı durmaktadır! Şu andaki Belediye yönetiminin geçmişte yaşanan bu süreci unutturacak girişimde bulunacağını umut ediyoruz!

İşçilere ve Belediye Yönetimine Çalışmalarında Başarılar Dileriz. Söz Yetki Karar Çalışanlara! Üreten Biziz Yönetende Biz Olacağız!”

Haber Merkezi                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                  

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek