Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 23 Ocak 2021, Cumartesi 11:55 tarihinde eklendi. 958 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Aydınlık bir Türkiye için, siz de bir mum yakın”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Uğur Mumcu’yu Anma, Adalet ve Demokrasi Haftası olması dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
“Aydınlık bir Türkiye için, siz de bir mum yakın”  

Uğur Mumcu’nun titiz ve objektif çalışmalarıyla ülkemizin içinde bulunduğu durumu ortaya koyduğu, aydın kişiliği ve araştırmacı gazeteciliği ile siyasetçileri ve kamuoyunu uyardığını ancak alçakça katledildiğini söyleyen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Alçakça katledilişinin 28.yılında Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin önderi, usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu özlemle, hasretle anıyoruz.

Araştırmacı gazeteci kimliği ve aydın kişiliğiyle elde ettiği bilgileri Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde ve çeşitli kitaplarında kamuoyu ile paylaşarak gerekli uyarı ve önerilerini yapmaktan çekinmemiştir.

Uğur Mumcu, Atatürk’ün devrimleri ışığında, çağdaşlaşma yolunda ülkesinin aydınlık geleceği için yaşamı boyunca yüreğini, beynini, emeğini halkının doğru bilgilenmesine adayarak örnek bir kişilik sergilemiştir.

Uğur Mumcu titiz ve objektif çalışmalarıyla ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları yıllar öncesinden görmüş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve kamuoyunu uyarmıştır. Mumcu, araştırmalarının ışığında; devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaran yurtsever, özgür ve bağımsız bir gazeteciydi.

18 yıllık AKP hükümetleri sonrası geçmişte olduğu gibi bugün de onurlu duruşlarıyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor, özgürlükleri kısıtlanıyor. Karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıkları ise birer birer söndürülmeye çalışılıyor.

Gazetecilere yapılan tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler yok edilemiyor, yok edilmeye çalışıldıkça da çoğalıyorlar.

Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya hayır diyenler, gücünü Uğur Mumcu gibi yürekli, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik cumhuriyeti canı pahasına savunan   insanlardan almaya devam edecektir.

Işığı, ışığımız olmaya devam edecektir. Onu sevgiyle yaşatacağız.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek