HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 22 Ocak 2021, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 730 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“VATANDAŞLARIMIZ GÜÇLÜ DEVLETİMİZİ YANINDA GÖRMELİDİR!”

Türkiye Değişim Partisi Ekonomi ve Finans Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımız güçlü devletimizi yanında görmelidir” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZ GÜÇLÜ DEVLETİMİZİ YANINDA GÖRMELİDİR!”  

Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında yüzde 17 ile en yüksek faizi uygulayan ülke olduğunu da belirten Hatipağaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “2020 yılını salgının etkisi  altında geçirdik. Maalesef salgının toplumumuz ve ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkileri halen devam ediyor ve büyük ihtimalle bir süre daha devam edecek. Özellikle ekonomimiz ciddi bir durgunluk döneminden geçiyor. Esnafımız günlük geçimini sağlamakta zorluklar yaşıyor. Birçok işletme salgın önlemleri nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. Halen işten çıkarma yasağı olmasına rağmen birçok çalışan kısa çalışma ödeneği ile zorunlu ücretli izin arasında sıkışıp kalmış durumda. Emeklilerimiz aldıkları son derece düşük emekli maaşlarıyla hayatta kalma mücadelesi içindeler. Gençlerimiz, her düzeyde, geleceklerinden endişe duyuyorlar, işsiz kalacakları korkusunu yaşıyorlar maalesef.

Sanayicimiz yüksek faiz ve yüksek döviz kuru kıskacında üretim ve yatırım yapamaz hale gelmiş. OECD içinde yüzde 17 ile en yüksek faizi uygulayan bir Merkez Bankamız var. Bize en yakın faiz Meksika’da, orada bile bizim faiz oranımızın dörtte biri yani yüzde 4,25 oranında faiz uygulanıyor.

İhracatımız Ak Parti Hükümetleri tarafından gözden çıkarılmış durumda. Maalesef rekabetçi, katma değeri yüksek ve markalı ihracatı detekleyecek mekanizmalar yerine özellikle iç tüketimi hem de yeniden üretim sürecine girmeyen inşaat ve otomobil ithalatı gibi alanlar destekleniyor.

Vatandaşlarımızın ülkemiz kurumlarına güveni kalmamış durumda. Kurumlarımız güvenirliklerini ve inanırlıklarını tamamen yitirdiler. Hiç bir vatandaşımız açıklanan enflasyon rakamına inanmıyor. İlan edilen enflasyon hedeflerinin tutacağına inanmıyor.

Ancak şunu da belirtmem gerekir ki bu ekonomik sorunlar sadece salgın döneminin geçici ya da dönemsel sorunları değil, ekonomimiz 2015 yılında bu yana dolar bazında daha az milli gelir üretiyor. 2017’den bu yana iki haneli işsizlik rakamlarıyla karşı karşıyayız. Geniş tanımlı işsizlik yüzde 30’a dayanmış durumda. Neredeyse on yıldır Ak Parti Hükümetlerinin hedeflediği enflasyon oranı en az yüzde yüz oranında sapıyor ve tutturulamıyor. Gerçekte yaşanan enflasyon açıklanan enflasyonun iki katı düzeyinde.

17 yıldır iktidarda olan Ak Parti Hükümetleri döneminde ülkemizin brüt dış borç stoku neredeyse üç kat artarak 2020 yılının 3. çeyreğinde 435 milyar dolara ulaşmış durumda. Bize büyüme diye ifade edilen şey vatandaşlarımızı daha fazla kredi borcu altına sokmaktan ibaret.

Her şeyden önce salgının vatandaşlarımız üzerindeki olumsuz ekonomik etkisini bir nebze de olsa hafifletmek lazım. Ak Parti Hükümetinin bugüne kadar yapmaya çalıştıkları iyi niyetli çabalar olsa da kesinlikle yeterli değildir ve olamayacaktır. Salgının olumsuz etkileri azalıncaya kadar tüm vatandaşlarımız devletimizin gücünü ve en zor zamanlarda onların yanında olduğunu hissetmeliler. Bunun için ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın hemen yararlanabilmeleri için hane başına net 3000 lira salgın desteği verilmelidir. Böylece vatandaşlarımız daha rahat nefes alabileceklerdir.

Tüm bu olumsuz koşulların biran önce değişmesi lazım. Ekonomide değişim anlayışıyla insanımızı ve insani değerlerimizi en öne alacak, işsizliği azaltacak, üretimi ve ihracatı artıracak, zenginliği adil paylaşacak kalkınan, mutlu ve refah içinde bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Bunu başaracak kadro Türkiye Değişim Partisi bünyesinde görev almıştır. Ülkemizin geleceğini ve mutluluğunu hedefleyen, kalkınmış ve zengin Türkiye’yi kurabilecek projelere sahip Partimize halkımızın teveccühü giderek artıyor. İnsanı esas alan, üretimden, gelir dağılımında adaletten yana olan tüm vatandaşlarımızın desteğiyle güçlü ve zengin Türkiye’yi inşa edeceğiz. “

Ertan BAYER

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek