Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 20 Ocak 2021, Çarşamba 16:21 tarihinde eklendi. 864 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DERSİMİ SEÇİYORUM DİNİMİ ÖĞRENİYORUM

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyüp Sabri Erdem, seçmeli derslerle ilgili yaptığı açıklamada; “Dersimi seçiyorum. Dinimi öğreniyorum” dedi.
DERSİMİ SEÇİYORUM DİNİMİ ÖĞRENİYORUM  

Ailelerinin seçmeli derslerde çocuklarına din dersini seçmeyi teşvik etmesi gerektiğini belirten Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyüp Sabri Erdem yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in(Sallallahu aleyhi ve sellem) Hayatı, Kur'an-ı Kerim derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in(Sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır, seçmeli derslerin hem okunup hem yaşanması ile gençlerin daha sağlıklı,topluma ve vatanımıza faydalı bireylerin yetişeceğine olan inancımız tamdır

Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerekmektedir açıklamasının devamında;Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz .

Okullarımızda seçmeli ders süreci devam ediyor. Siz de kendi yetenek ve ilginize göre seçiminizi yapacaksınız. Önerimiz; tercihlerinizin arasına Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden birini de almanız.

Güzel toplumların inşaası güzel yetişmiş, inançlı, geçmişini bilen gelişmeye açık, dini ilimler ile ruh dünyası ve ahlaki değerleri gelişmiş ve güzelleşmiş,müspet bilgi ve bilimsel gelişmeler ile geleceğini şekillendiren gençler ile mümkündür.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek