Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 12 Ocak 2021, Salı 08:56 tarihinde eklendi. 835 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli'nde 250 kişiye tarama amaçlı Kovid-19 testi yapılacak

Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, il genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonunun yaygınlığının tespit edilmesi amacıyla 250 kişiye test yapılacağını bildirdi.
Kırklareli'nde 250 kişiye tarama amaçlı Kovid-19 testi yapılacak  

Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ortaklığında 81 ilde Kovid-19 enfeksiyonunun sıklığının tespit edilmesi amacıyla çalışmaların başlatıldığını belirtti.

TÜİK örneklemine çıkan kişilerden Kırklareli Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerindeki ekipler tarafından kan ve PCR numuneleri alındığını aktaran Cerit, bu kapsamda Lüleburgaz'da 110, kent merkezinde 70, Babaeski'de 30, Vize'de 20 Demirköy ve Pınarhisar'da ise 10'ar kişiden örneklerin alınması için çalışmaların başladığını kaydetti.

Cerit, Kovid-19'un toplumdaki yaygınlığını ölçerek daha güçlü mücadele edilebileceğini belirtti.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek