Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 09 Ocak 2021, Cumartesi 09:08 tarihinde eklendi. 1276 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gassal tekrar meclis gündeminde

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, daha önce gündeme getirdiği gassal hizmeti sorusunu 7 Ocak 2021 tarihli Ocak ayı 2.belediye meclis toplantısında yeniden gündeme getirdi.
Gassal tekrar meclis gündeminde  

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis Başkanı Murat Gerenli’ye yeniden gassal hizmeti sorusunu yönelten Aydın “Geçtiğimiz aylarda belediye meclisine bilgi amaçlı detaylı bir açıklama yapmıştık. Konuyla ilgili düşüncelerimizi de dile getirmiştik. 50 arkadaşımız ilerleyen günlerde belediyemiz bünyesinde işe başlayacak. Bizim AK Parti grubu olarak beklentimiz ihtiyaca göre 1’er ya da 2’şer bay ve bayan Gassal ile bu hizmetin de artık uzun seneler sonunda Lüleburgazlı vatandaşlarımızla buluşmasını isterdik. Bu konuda grubumuz adına kamuoyunu ve özellikle belediye meclis üyelerine bir kez daha seslenmek istiyorum.  Bir gün bizler de vefat edeceğiz yada yakınlarımız çeşitli sebeplerden dolayı vefat edecekler. İlçemizde gassal konusunu ticarete döken insanlar olduğunu ne yazık  ki sizinle paylaşmak istiyorum. Çevre belediyeler başta olmak üzere ülkemiz genelinde de bu hizmeti vatandaşlarına sağlıyorlar. Lüleburgaz Belediyesi  bu hizmeti sağlayamayacak aciz bir belediye kesinlikle değildir. Lütfen artık bu konuda kim elini taşın altına koyacaksa koysun ve sorumluluk alsın.CHP grubundan meclis üyelerine de bunu belirtiyorum. Konuyla ilgili vatandaşlarımız ciddi sıkıntı içindeler Siz meclis üyelerine böyle bir sıkıntı ulaştı mı bilmiyorum ama lütfen araştırın. Gassallık görevi kesinlikle belediye sorumluluğundadır. Yasalarda da açıkça belirtildiği gibi camilerimizde ki imamların görevi değildir. Lüleburgaz Belediyesini gassal hizmeti konusunda göreve davet ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Murat Gerenli “ İnsanların manevi duygularına son derece saygılıyız. Ne gerekiyorsa yaparız. Merak etmeyin.Lülebrugaz’da böyle bir sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Lüleburgaz’da gassal yokluğundan cenazesi yıkanmayan var mı? Erkeklere olmasın kadınlara olsun diye bir mantık yok” diye konuştu.

Meclis üyesi Mustafa Kemal Özbek’in de düşüncesini dile getirmesinin ardından Ömer Aydın “Ben bu işin yalnızca bazı imamlar tarafından değil gassallık yapabilecek eğitime, bilgi ve birikime sahip insanlar tarafından da ticarete döküldüğünü belirttim. Artık size nasıl anlatacağımı da şaşırıyorum bu işi Lüleburga da ticarete dökenler var lütfen tekrar ediyorum araştırın.” Ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek