Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 09 Ocak 2021, Cumartesi 09:05 tarihinde eklendi. 1431 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meclisin dili çözüldü

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 2.toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın’ın ilk toplantıda yaptığı işçilerin toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcısının maaş ve huzur hakkına zam yapılmaması teklifin kabul edememesi üzerine Aydın, söz aldı.
Meclisin dili çözüldü  

Ömer Aydın, Belediye Başkan Murat Gerenli ve Başkan Yardımcısı Leyla Güncer arasında yeniden tartışma çıktı.

Ömer Aydın, belediye başkan yardımcısının maaşına zamı değerlendiren komisyon teklifinin ardından komisyon görüşü hakkında söz aldı. Kendisinin geçen toplantıda belirttiği gibi zamanlamanın yanlış olduğu ve belediye başkan yardımcısı maaşı ile meclis üyelerinin huzur haklarına Personel AŞ işçilerinin toplu iş sözleşmeleri imzalanmadan zam yapılmaması gerektiğini söyledi. Ancak teklifinin göz ardı edilerek maddenin geçirildiğini belirten Aydın, böyle bir zammı uygun görmediklerini belirtti.

Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, 2.maddede geçen belediye başkan yardımcıları ifadesinin sadece kendisini ilgilendirdiğini ve Aydın’a ona yönelik konuşma yaptığını söyleyerek Ömer Aydın’a sert cevaplar verdi.

Ömer Aydın ise şahsi bir söylemde bulunmadığını ifade ederek Başkan Gerenli’ye gerekli uyarıları yapmasını istedi. Gerenli “ Toplu iş sözleşmeleri elbet bitecek. O süre içerisinde arkadaşlar ücretlerini alacaklar. Bu maddeye red vererek belediye başkan yardımcılarının ücret almasını mı engelleyeceksiniz? 6 ayda sürebilir. O zaman 6 ay boyunca ücret almayacaklar. Bu emek hırsızlığı değil midir?” dedi.

Leyla Güncer ise “ Şahsım olmadığı söyleniyor. Belediye başkan yardımcısı olarak sadece ben varım. Tercihimi Lüleburgaz’a hizmet etmekten yana kullandım. Söylenenler bana ağır geldi. Adımın ve işçilerimin üzerinden şov yapılması beni üzüyor. Lüleburgaz’ı çok iyi yönetiyotuz. Kimsenin endişesi olmasın. “ dedi.

Ardından Meclis Üyesi Tamer Ermut, Ömer Aydın’dan başka işçi hakkını savunan iktidar partili olmadığını söyledi. Ermut “ İşçi hakkı savunma aşkı nereden, nasıl geliyor. Belediye yönetimi işçinin karşısında gibi bir hava estiriliyor. Böyle birşey yoktur. Buna izin vermeyiz” dedi.

Ermut, ardından olası bir doğal afete karşı hazırlıklı olup olmadığımızı sorarak bununla ilgili rapor ve düşüncelerini sordu. Trakya’nın fay hattına yakınlığına dikkat çeken Ermut, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Gerenli de serinkanlılık ve bilimin ışığında önlemlerin alındığını, Lüleburgaz Belediyesi’nin olası bir depreme hazır olduğunu söyledi. Gerenli dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

Söz alan Meclis Üyesi Tunay Kantürer, Aşık Veysel’in şiirini okuyarak “sakin olalım” çağrısı yaptı. Tunay Kantürer, benim işçim söylemlerini sahte bulduğunu ifade ederek hiçbir düşünceyi de gözardı etmediğini ifade etti. Kantürer, sendikacıların iş yerine bütçesini sormadan ücret talep ettiklerini belirtti.

Başkan Gerenli de sendikaların sadece “ Bu verdi, siz de verin” diye ücret istediklerini ancak üreten bir belediyenin sürdürebilir politika gereğince bunu yapamayacağını ifade etti.

Son olarak yeniden söz alan Ömer Aydın da “ İşçinin yüzü gülerse Lüleburgaz güler “ diye konuştu.

 Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek