Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 06 Ocak 2021, Çarşamba 15:59 tarihinde eklendi. 902 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şengörür’den Fettahoğlu’na plaket

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, "2020 Yılı TÜBA Ödülleri"ne layık görülen Fen Edebiyat Fakültesi araştırma görevlisi Dr. Kübra Fettahoğlu'na plaket verdi.
Şengörür’den Fettahoğlu’na plaket  

Şengörür, makamında düzenlenen törende, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülleri'nde Fuat Sezgin Özel Ödülü'ne layık görülen Fettahoğlu ile gururlandıklarını söyledi.

"Rasathane-i Amire" eseriyle Fuat Sezgin Özel Ödülü'nü almasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Şengörür, Fettahoğlu'na özverisi ve başarısı için teşekkür etti.

Fettahoğlu'nun başarısı ile Kırklareli Üniversitesinin adını Türkiye'ye duyurduğunu anlatan Şengörür, "Hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu tebliğ ile bilimsel ortamın ne kadar iyi olduğunu bize göstermiş oluyor. Dekanımıza da bu açıdan teşekkür ediyoruz. Onun desteği ile üretimler daha da gelecektir." diye konuştu.

Fettahoğlu da "2020 Yılı TÜBA" yarışmasına katıldığı kitapta Osmanlı bilim tarihi açısından önemli yeri bulunan Rasathane-i Amire'nin kuruluşu ve faaliyetlerini incelediklerini belirtti.

Fuat Sezgin Özel Ödülü'ne sahip olduğu için mutluluk duyduğunu dile getiren Fettahoğlu, "Bu ödülün, ülkemizde bilim tarihi çalışmalarının artmasında teşvik edici bir rol üstlenmesini dilerim." dedi.

A.A.


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek