Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 06 Ocak 2021, Çarşamba 15:57 tarihinde eklendi. 1250 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EMEKLİLER'' DEN UYARI GELDİ : “AÇIZ GEÇİNEMİYORUZ”

DİSK Emekli Sen Genel Merkezi 4 Ocak Pazartesi günü '' TÜİK '' tarafından resmi enflasyon oranını açıklayacak olması nedeniyle ülke genelinde eş zamanlı basın açıklaması yapılması kararı aldı.
EMEKLİLER'' DEN UYARI GELDİ : “AÇIZ GEÇİNEMİYORUZ”  

DİSK Emekli Sen Kırklareli Şubesi tarafından da Genel Merkezin aldığı karar doğrultusunda önceki gün saat 12.00’de Karagöz Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında pankart açarak slogan atan  emekliler siyasi iktidara seslenerek '' AÇIZ..BU ÜCRETLERLE GEÇİNEMİYORUZ '' diyerek iktidarı uyardı.

Basın açıklamasını DİSK Emekli Sen Kırklareli Şube Başkanı Necmi Uçar okudu. Uçar okuduğu basın açıklamasında, 

“4 Ocak Pazartesi günü TÜİK resmi enflasyon oranını açıklayacak.Onlar daha açıklamadan biz söyleyelim:Alıştığımız üzere yine sayılara takla attıracak ve ülkenin gerçekliğinden tümüyle kopuk bir enflasyon oranını açıklanarak işçilerin,emekçilerin ve emeklilerin yaşam şartları göz ardı edilerek yeni zam oranları ilan edilecektir.

Ülkede dört kişilik bir ailenin bir aile için açlık sınırı 2 bin 590 lira ve yoksulluk sınırı 8 bin 436 lira iken asgari ücretlilere yapılan zam TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla beraber emeklilere yapılacak zam oranlarının emeklileri ölüm sınırına iteceği açıktır.Ocak 2021 için öngörülen yüzdelik oranlarda emekli ücretleri zammı bu bağlamda, hiçbir iyileştirme ifade etmemekte, gerçek enflasyonun dahi altında kalmaktadır.Geçtiğimiz Temmuz ayında 1500 liranın altında ücret alan emeklilerin yine 1500 liranın üzerinde bir emekli ücreti alamayacaklarını söylemek ancak biz emeklilere '' Ölün '' demekten öteye geçmemektedir.Uçar konuşmasında,

Söylemiştik ve tekrar ediyoruz biz bir an olsun yilginliga düşmeyeceğiz. Her sene emeklilere zam müjdesi haberleriyle donattıkları yandaş basın, bir araştırmaya göre 365 günün 306'ı günü emeklilere zam müjdesi süm manteşiyle çıktılar.Çünkü  biliyorlar ki bu ülkede 13 milyon işçi ve emekçi var  Ama biz güçlüyüz ve haklıyız.

Sesimizi duyrmak istemiyorlar.Oysa taleplerimiz nettir.Emeklilikte insan onuruna yakışır ücret almak, Emekli ücretlerinin sadece enflasyona endeksli değil milli gelir artışı da göz önüne alınarak belirlenmesi ve asgari ücretinin altında aylık emekli ücreti belirlenmemesi , Emekli ücretlerinde arasında ki farkların giderilmesi bir intibak yasasının hayata geçirilmesi, Emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorunun bir biçimde çözüme kavuşturulması ilan ediyoruz.

DİSK  EMEKLİ SEN  örgütlenmeye ve insan onuruna yarışır bir yaşam mücadelesi vermeye devam edecektir.Talaeplerimizden bir adım geri atmadan, daha güçlü ve örgütlü biçimde mücadele bayrağımızı yükselteceğiz.

Yaşasın DİSK.Yaşasın EMEKLİ SEN,Yaşasın ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ”.dedi.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek