Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 02 Ocak 2021, Cumartesi 12:35 tarihinde eklendi. 1174 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya'da yeni yılın ilk cuma namazı kılındı

Trakya'da insanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ikametlerine en yakın camilere giderek namazlarını kıldı.
Trakya'da yeni yılın ilk cuma namazı kılındı  

Edirne'de, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ne gelenler, yanlarında getirdikleri seccadelerle sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek ibadetlerini gerçekleştirdi. 

Selimiye Camisi İmamı Yusuf Serenli, cuma hutbesinde, gelecek günlerin Allah rızası doğrultusunda planlanması gerektiğini söyledi.

İbadet ve iyilik dolu bir yıl temennisinde bulunan Serenli, "Dünyevi heves ve arzuların peşinden hırsla koşarken ahiretimizi heba etmeyelim. Aldığımız her kararın, söylediğimiz her sözün, işlediğimiz her davranışın Yüce Allah tarafından görüldüğünü, duyulduğunu, bilindiğini ve bütün bunlardan hesaba çekileceğimizi unutmayalım." dedi.

- Kırklareli 

Kırklareli'nde ikametlerine en yakın camiye giden müminler yeni yılın ilk cuma namazını kıldı.

Vatandaşlar, başta Osmanlı'nın Trakya'daki ilk mirası Hızırbey Camisi olmak üzere kentteki camilerde sosyal mesafeye uygun aralıklarla saf tutarak ibadetlerini yerine getirdi. 

- Tekirdağ

Tekirdağ'da da müminler ikametlerine en yakın camilerde namazını kıldı.

Tarihi Rüstempaşa Camisi ve Orta Cami'ye gelenler, yanlarında getirdikleri seccadelerle sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak cuma namazını eda etti.

​​​​​​​

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek