Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Ocak 2021, Cuma 12:13 tarihinde eklendi. 1292 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karaağaç’ta örnek projenin meyveleri alındı

Lüleburgaz’a bağlı Karaağaç Köyü’nde 2010 yılında köy halkının projelendirmesiyle ceviz fidanı ekilen 525 dekarlık arazide ceviz toplanılmaya başlandı.
Karaağaç’ta örnek projenin meyveleri alındı  

Karaağaç Köyü Muhtarlığı tarafından 2010 yılında yapılan projeyle köyde bulunan 525 dekarlık arazi bakanlık onayıyla köye tahsis edilmişti. Söz konusu araziye proje kapsamında 2012 yılında ceviz fidanı ekilmeye başlanmış ve 9 bin adet ceviz fidanının ekimi 2014-2015 yıllarında tamamlanmıştı. 2010 yılında hibe yoluyla köye kazandırılan arazide köyde yaşayan ve başvuruda bulunan 92 üreticiye eşit miktarda ceviz fidanı bedelsiz olarak verildi.

Muhtarlık tarafından ağaçlandırılarak köye kazandırılan arazide artık köydeki çiftiçilere ait toplam 9 bin adet ceviz fidanı bulunuyor. Üreticiler fidanlardan ilk mahsullerini geçtiğimiz günlerde toplamaya başladı. Oldukça verimli olan arazide bir ton ceviz toplayan üreticiler bulunuyor.

Köy halkından Sezgin Erten, söz konusu arazinin köyün hiçbir arazisini satmadan, kaybetmeden hibe yoluyla kazanıldıüını hatırlatarak , “ Doğru proje ve doğru işle toprak kaybetmeden de yapılabiliyor.  Bugün çiftçilerimiz cevizlerini toplamaya başladılar. Arazi 1 kuruş ödeme yapılmadan köye kazandırılmıştı” dedi.

Ceviz üretimi ile ilgili de bilgiler veren Erten “ Aşılı ceviz piyasada aranan, çok lezzetli, bölgemize uygun, üretimi verimli, geç çiçeklenen ve getirisi olan bir meyve. Bakımlarını belli aralıklarla aksatmadan yapmak gerekiyor. Bizler Karadağaç köyünde halkımıza bir gelir kaynağı yarattığımız için memnunuz. ” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek