Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 24 Aralık 2020, Perşembe 16:04 tarihinde eklendi. 1187 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERIC : KINIYORUZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç Sakarya üniversitesinde öğretim üyeliği yapan bir şahsın açıklamalarına tepki gösterdi ve hakkında soruşturma açılmasını talep etti.
MERIC : KINIYORUZ  

ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Meriç yaptığı yazılı açıklamada; “Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan ve daha önce de Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine karşı saygısız ve hadsiz açıklamalarıyla gündeme gelen şahsın son açıklamaları bardağı taşırmıştır. Bütün yüksek öğrenim kurumlarımıza, öğrencilerimize ve bilim insanlarımıza karşı yapılmış bu çirkin yakıştırmayı ve hakareti kınıyoruz.

Bu hadsiz beyanlar adı geçen şahsın ve onun gibilerin zihin dünyasını yansıtmakta ve yaptığı işe ve yüksek öğrenime bakış açılarını yansıtmaktadır.  Üniversitelerimizde bu zihniyete nasıl kadro açılmaktadır?

Adı geçen kişinin akademik ünvanlarının alınması ve akademi ile ilişiğinin kesilmesi için öncelikle Yüksek Öğrenim Kurumu’nu görevini yapmaya çağırıyoruz.  Konu Türk Ceza Kanunu gereği suç teşkil ettiğinden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ivedi olarak soruşturma başlatmasını bekliyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”dedi.

Sedat EVREN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek