Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 04 Aralık 2020, Cuma 08:55 tarihinde eklendi. 4402 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gündoğdu “En büyük engel, kalplerdeki sevgisizliktir”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Gündoğdu “En büyük engel, kalplerdeki sevgisizliktir”  

Engellilerin eğitim, işsizlik ve rehabilitasyon konularında yetersizliklerle mücadele ettiğini söyleyen Milletvekili Vecdi Gündoğdu, açıklamasında “Engelli vatandaşlarımız ülkemizin eşit haklara sahip bireyleridir. Çağdaş sosyal hukuk devletinin görevlerinden birisi de engellilere fırsat eşitliği sağlamak, engellilerin yetenekleri doğrultusunda gelişmelerini teşvik etmek, ekonomik ve sosyal refahını temin etmektir.

Anayasamız; kamu kuruluşlarına, engelli vatandaşlarımızın toplum yaşamına katılması için önlem alma emri verir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı en büyük sorun, bir yandan yaşamını kısıtlayan engelleriyle uğraşıp yaşam savaşı verirken, diğer taraftan da eğitim, işsizlik ve rehabilitasyon konusundaki yetersizliklerle mücadele etmek zorunda kalmalarıdır.

Tüm bunlara rağmen AKP hükmetleri 18  yıldır engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulamamıştır.

 Engelli vatandaşlarımız; eğitimden sağlığa, istihdamdan ulaşıma kadar her alanda bir sorunla yaşamak zorunda bırakılmıştır.

18 yıllık AKP Hükümetleri sonucunda çok sayıda engelli vatandaşımız hala işsiz ve çaresiz bırakılmıştır.

Yasal zorunluluk olmasına rağmen kamunun boş kadrolarına engelli vatandaşlarımızın ataması yapılmamaktadır. Kadrolar boş bekletilmektedir.

 Bütün bu sorunlara rağmen bizlere onurlu yaşam mücadeleleriyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızın ve vefakar ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü gönülden kutluyor, zihinlerdeki engellerin kalktığı sevgi dolu bir toplumda sağlıkla, esenlikle ve kardeşçe yaşam diliyorum.” dedi.

Buğra KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek