Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 02 Aralık 2020, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 2018 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sokağa çıkma kısıtlamaları artırıldı

İçişleri bakanlığı tarafından 81 il valiliğine sokağa çıkma kısıtlamaları konulu genelge gönderildi.
Sokağa çıkma kısıtlamaları artırıldı  

 Buna göre hafta içi 21.00-05.00 saatleri ile haftasonu Cuma 21.00’dan itibaren Pazartesi 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 30 Kasım 2020 Pazartesi günü korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; toplantının ardından bir açıklama yaparak virüsle etkin mücadele amacıyla alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Buna göre; 1 Aralık 2020 Salı gününden itibaren hafta içi 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonu ise Cuma günü 21.00’dan Pazartesi 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başladı.

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek. Şehirleraraı seyahatlar ise genelgede belirtilen zorunlu haller dışında toplum taşıma araçlarıyla yapılabilecek.

Özel araçla şehirlerarası seyahat izne tabi olacak şekilde mümkün olacak. Hafta içi ve sonu ekmek ve unlu mamuller üreterek satış yapan yerler açık olacak. Fırınlar sadece market ve bakkalara satış yapabilecek. Lokanta ve restoranlar cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasına uyulabilmesi için istisna dışındaki tüm iş yerleri hafta içi 20.00’de kapanacak.

Kısıtlama kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçları Sosyal Vefa Destek Grupları tarafından karşılanmaya devam edecek.

Cenazelere kişi sınırı

Cenaze namazları vefat edenin yakınları dahil 30 kişiyi geçmeyecek şekilde kılınacak. Nikah törenleri de gelin ile damadın yakınları dahil 30 kişi ile gerçekleşecek.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek