33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 02 Aralık 2020, Çarşamba 09:07 tarihinde eklendi. 1586 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ambalajsız ekmek satışına son!

Kırklareli Valiliği tarafından korona virüsle mücadele kapsamında ekmek ve ekmek çeşitleri satışında, tüketicinin ürünleri doğrudan almasını engellemek ve halkın sağlığını korumak amacıyla yeni tedbirler alındı.
Ambalajsız ekmek satışına son!  

Ekmeğin ambalajlı olarak satılmasına karar verilirken seyyar satıcıların unlu mamul satışında bulunması yasaklandı.

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun korona virüsle mücadele kapsamında piyasaya sunulan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicilerin doğrudan almasının engellenmesi, ekmek ve diğer ekmek çeşitlerinin;

1-Hazır ambalajlı olarak

2-Ekmek ve ekmek çeşitlerinin gıda ile temasa uygun kağıt yada plastik esaslı bir ambalaj malzemesi kullanılarak

3- Ambalaj malzemesine konulmayan ürünlerin; bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurularak ve görevliler tarafından uygun bir ambalaja konularak satışa sunulmasına karar verildi.

Bunun yanı sıra; Pazar, manav, sokak gibi yerler ile seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışının yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.

Alınan karara aykırı hareket edenler hakkında idari işlem uygulanacak.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek