Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 27 Kasım 2020, Cuma 09:02 tarihinde eklendi. 3583 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Haitili çift Lüleburgaz’da evlendi

Lüleburgaz’da uzun süreden beri İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan 34 yaşındaki Haitili Alex Morisseau ile yine vatandaşı 30 yaşındaki Haitili Amenie Samedy Lüleburgaz’da dünya evine girdi.
Haitili çift Lüleburgaz’da evlendi  

Türkiye’nin Haiti Cumhuriyeti’ni tanımaması nedeniyle evlilik evrakları Dominik Cumhuriyeti’nin Santo Domingo Büyükelçiliği aracılığıyla gönderilen çift, yaklaşık 2 yıl süren bürokratik engelleri aşarak dünya evine girdi. Yeminli tercümanla evlilik yemini eden çiçeği burnunda damat Alex Morisseau, “Lüleburgaz artık benim evimmiş gibi hissediyorum” dedi.

 Önce o, sonra eşi geldi

 Amenie Samedy ile 2010 yılında tanıştıklarını söyleyen Alex, geçtiğimiz yıllarda Lüleburgaz’a gelerek İngilizce öğretmeni olarak göreve başladığını söyledi. Özel bir okulda görevli olan Morisseau, uzun süredir birlikte olduğu Amenie Samedy ile evlenmeye karar verdiğinde ise karşısına bürokratik engeller çıktı. Türkiye’nin Haiti’yle diplomatik bağlantısı olmadığı için evlenemeyen çift, evraklarını Dominik Cumhuriyeti üzerinden Türkiye’ye göndererek durumu çözdü.

 Lüleburgaz evleri oldu 

Yaklaşık 2 yıl bürokratik engellerle boğuşan çift, sonunda Lüleburgaz’da muratlarına erdiler. Yeminli tercüman eşliğinde nikahları kıyılan çiftten Alex Morisseau, Türkiye’nin artık ikinci vatanları olduğunu söyledi. Morisseau, “Türk insanının kültürü çok iyi. Buranın kültürünü ben çok sevdim. Lüleburgaz’da evim gibi hissediyorum. Lüleburgaz’ı çok sevdim. Türkiye’de çok fazla yer gezmedim. Bugün benim için mükemmel bir gün. Türk insanını çok seviyorum. Çünkü hem çok yardımsever hem de çok sıcakkanlılar” dedi.

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek