HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 27 Kasım 2020, Cuma 09:01 tarihinde eklendi. 502 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi kadınlarından şiddete “DUR”

Lüleburgaz Belediyesi personeli kadınlar, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, yaşam hakları ellerinden alınarak katledilen, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılan kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, şiddete “dur” dedi.
Lüleburgaz Belediyesi kadınlarından şiddete “DUR”  

 Günün anlamına ilişkin kadınların turuncu maske ve fularla katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü personeli İsmet Altay Süpürgeci, “Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans. Kadınlar vardır, kadınlar her yerde” dedi.

 Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Lüleburgaz’daki kadınlar da sessiz çığlıklarını duyurmak için biraraya gelirken en çarpıcı mesaj Lüleburgaz Belediyesi personeli kadınlardan geldi. Lüleburgaz Belediyesi kadınları, Belediye Başkanı Murat Gerenli başta olmak üzere erkek mesai arkadaşlarının da destek verdiği etkinlikte turuncu maske ve fularlarıyla birlikte psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Turuncu maske ve fularla “DUR” mesajı

 Saatler 11.00’i gösterdiğinde belediye hizmet binası önünde kadınlar turuncu maske ve fularla biraraya gelen kadınlar, elleriyle hep birlikte şiddete “Dur” işareti yaptı. Etkinlikte hayatlarının belli dönemlerinde fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalmış, katledilmiş kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 “Şiddet artarak devam ediyor”

 Etkinlik öncesi konuşma yapan İsmet Altay Süpürgeci, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün, 1960 yılında Dominik Cumhuriyetinde diktatörlüğe karşı mücadele veren Mirabel kardeşlerin feci şekilde katledilmesinin ardından o günün kadınlar için şiddete karşı mücadelenin sembolü olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetin her geçen artmaya devam ettiğini söyleyen Süpürgeci, “Bugün hala kadına yönelik şiddet  artarak devam ediyor. Lüleburgaz Belediyesi olarak Kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu, toplumda cinsiyete dayalı ayrımcılığın son bulması gerektiğini bir kez daha hep birlikte dile getiriyoruz. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans. Kadınlar vardır, kadınlar her yerde” dedi.

 Kadın Akademisi’nde 3 dakikalık sessiz çığlık

 Öte yandan Belediye Tesisler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadınlar da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, şiddet sonucu yaşamdan koparılan kadınlar için 3 dakikalık sessiz tepki gösterdi. Kadınlar dondurucu soğuğa rağmen 3 dakika boyunca durarak dünyaya mesaj gönderdi.

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek