HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 25 Kasım 2020, Çarşamba 15:43 tarihinde eklendi. 1262 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER İSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 24 Kasım Öğretmenler Günü olması dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
 “GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER İSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR”  

Geleceğin gençlerin, gençlerin ise öğretmenlerin eseri olduğunu belirten CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu açıklamasında “Aklın ve bilimin yolunda kalkınarak varlığımızı devam ettirmemizin en sağlam kaynağı olan insanımızı, hayatın her alanında bilgi ve beceriyle donatarak yetiştiren öğretmenlerimiz, geceyi gündüze katarak akıttıkları terle, geleceğimiz olan çocuklarımızı özveriyle yetiştirme gayretiyle onurlu bir mesleği icra etmektedir.

Öğretmenler asırlar boyu bizi var ve anlamlı kılan bilincimizi ve idealimizi inşa ederler. Onlar, bizim ilim ve irfan doğrultusunda parlayan yıldızları; genç dimağlara yol gösterecek engin ufuklarıdır.

 Öğretmenlik; bilme, bildirme, anlama, anlatma, yenilenme, yenileme, görme ve gösterme mesleğidir. İnsana sorumluluk, kimlik, kişilik, güven, azim, bilinç yükleme mesleğidir.

Bu yüce meslek ne yazık ki 18 yıldır AKP hükümetlerinin yaz boz tahtasına dönüşen politikasızlıkları ve beceriksizlikleri sayesinde hızla yozlaştırılmıştır. Yıllardır ülkeyi yönetenler ve eğitim politikalarına yön verenler öğretmenlik mesleğinde yaşanan nitelik kaybının artmasında en büyük pay sahipleridir.

Bugün, eğitim alanında yaşanan sıkıntıların sorumlusu öğretmenlerimiz değildir. Sorumlu olan  18 yıldır görev yapan hükümetler ve iktidardaki siyasi partidir.

Yıllar içinde öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarına ek olarak, mesleki saygınlıklarında da ciddi gerilemeler yaşanmıştır.

Öğretmenlerimiz; salgının şiddetli bir şekilde devam ettiği günümüzde bir yandan kendisinin ve ailesinin sağlığını korumaya çalışırken bir yanda da eğitim öğretimin devamı için yoğun gayret göstermektedir. Zaman zaman okulda, zaman zaman uzaktan eğitim ile yeni döneme adapte olmaya çalışan öğretmenlerimizin sorunları daha da artmaktadır.

Salgın döneminde teknolojik bilgi ve materyal desteğinden yoksun bırakılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uzaktan eğitim konusunda ne yazık ki çaresiz kalmışlardır.

Ayrıca, 18 yıllık AKP hükümetleri döneminde öğretmenlerimize verilen sözler tutulmamış, öğretmenlerimiz hayal kırıklığına uğratılmıştır.

Hiç zaman kaybedilmeden, atanamayan öğretmenlerin atanması yapılmalı, öğretmenlere yeni döneme uyum sağlayacak bilgi ve teknolojik ekipman desteği verilmeli, 3600 ek gösterge yaşama geçirilmeli, örgütlenme özgürlüklerinin önündeki tüm engeller kaldırılmalı, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının yükseltilmesi konusunda çalışmalar hızlandırılmalıdır.

Bu duygularla; yaşadığı zorluklara rağmen; bilgisiyle, yüreğiyle, sevgisiyle geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı aydınlatma mücadelesinde karanlıklara meydan okuyan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda geleceğimize ışık saçan, toplumun aydınlık ve çağdaş yüzü olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek