HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 03 Kasım 2020, Salı 09:05 tarihinde eklendi. 1589 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Bilgin uyardı! “Durum ciddi, yoğun bakımlarımızda yer kalmadı”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, dün saat 14.00’da Kırklareli’ndeki basın mensuplarıyla online toplantı gerçekleştirdi.
Vali Bilgin uyardı! “Durum ciddi, yoğun bakımlarımızda yer kalmadı”  

 Toplantıda birçok konuya değinen Kırklarali Valisi Osman Bilgin; “Vakalar ve ölüm oranları Nisan ayının çok çok üstünde. Kırklareli’nde yoğun bakım ünitesinde yer kalmadı. 8 Kasım’dan sonra Lüleburgaz’da da yoğun bakım ünitesi açılacak. Komşu ziyaretlerini bırakmalıyız. İstanbul’a zorunlu olmadıkça gitmemeliyiz” dedi.

Lüleburgaz’ın vaka durumu ve yapımı tamamlanan Lüleburgaz Devlet Hastanesi’yle de ilgili bilgi veren Kırklareli Valisi Osman Bilgin “ Lüleburgaz Devlet Hastanesi 8 Kasım 2020 Pazar günü Lüleburgaz’ın Kurtuluş Günü’nde açılacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı kadrosu yeterli değil, talep edilecek. Açık olan branşların dolması için çaba harcanıyor.

Devlet Hastanesi korona hastanesi olacak

İl merkezinde yoğun bakımlar doldu, bu nedenle Lüleburgaz’da Covid Yoğun Bakım Ünitesi kurulacak. Mevcut hastane korona hastanesi olacak.

PCR Test Merkezi kurulacak

Bir ay öncesine kadar PCR testelerimizi Edirne ve Tekirdağ’da yapıyorlardı. Bir aydır biz yapıyoruz ancak şuan sayımız yetmiyor. Lüleburgaz’da PCR Test Merkezi kuracağız.

Komşu ziyaretlerini sonlandıralım

Komşu ziyaretleri, salgının kontrolünü zorlaştırıyor.

2 vaka yakalandı

Şehir girişlerinde seyahat halinde olan 2 vaka yakaladık. Bunların kaç kişiyle temas ettiğin bilemeyiz.Bir kişi 380 kişiye bulaştırabilir. Bence lokantalar, kahvehaneler, vs. işletmeler kapatılmalı.

65 yaş üstüne tedbirler

Tedbirler 65 yaş ve üstüyle başlıyor. Oradan başlayıp farklı yaş gruplarında tedbirler alınabilir.

Okullara yoğun önlemler

Okullarda yoğun önlemler aldık. Bu kapsamda öğretmenler odası kapatıldı, öğretmenlerin biraraya gelmesi engellendi ve öğrencilerin temas ihtimalini azalttık. Servis araçlarında çocukların sürekli aynı koltuğa oturması sağlanarak bulaşı riski düşürüldü. Okullarda ki vaka artışı genel vaka artışlarının yüzde 10’u.

Yardım kampanyasına ilgi yok

İzmir’de geçtiğimiz günlerde yaşanan depremde sonra orada yaşanana acıları sarabilmek için kampanya başlattık ancak ilgi yok. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Nisan’dan kat kat kötüyüz

İstanbul’dan Kırklareli’ye geliş-gifiş çok oldu. Vaka artışını buna bağlayabiliriz. Oradan buraya virüs getirdik. 100 vakanın 50’si ev ile temaslı vakalar, yüzde 50’si komşu ziyaretleri, yüzde 25’I şehir ziyaretleri, geliş-gidişlerden kaynaklı. Vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Nisan ayında en kötü zamanın kat kat üstündeyiz.

Cezai işlem uygulanıyor

Korona virüsle ilgili alınan tedbirlerde tutulan cezai tutanaklar tabi ki cezaya dönüşüyor. Kaymakamlıklara iletilip, oradan cezaya dönüşüyor. CEza yetkisi Vali ve Kaymakamlarda. Ancak önemli olan bunları tehsil edebilmek. Biz bunların yüzde 38’ini tehsil ettik. İki ay içinde yüzde 100’e ulaşacağız.  4 bin’e yakın maske cezası var diye biliyorum

Haftalık esnak çalışma uygulaması

Valilik olarak dönüşümlü esnek çalışma modeli uyguluyoruz. Tüm kurumlarda haftalık dönüşümlü çalışmaya geçtik.

En çok vaka Pınarhisar’da

Nüfusa göre en çok vaka sırasıyla Pınarhisar, Lüleburgaz, Merkez ilçe, Babaeski ve Vize’de. Lüleburgaz’da ki vaka oranları il genelinin yüzde 35’i.”

Buğra KAYA-Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek