Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 29 Ekim 2020, Perşembe 09:04 tarihinde eklendi. 1047 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan 29 Ekim mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97.yıl dönümü olması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan 29 Ekim mesajı  

 

 Milletvekili Gündoğdu; ulusumuzun Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde aydınlığa ulaştığını söyledi.

CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi; “29 Ekim 1923’de, sömürgeciliği meslek edinmiş egemen güçlerin yeryüzünden silmeye kalkıştıkları Ulusumuz; Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderliğinde benzersiz bir kahramanlık destanı ile karanlıktan aydınlığa çıkmıştır.

Mustafa Kemal’in yokluklardan çıkarıp, dönemin tüm emperyalist güçlerini dize getirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, 97 yıldır kuruluşundan bu yana hedefini, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak biçiminde ortaya koymuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı, demokrasiye geçişi de içeren yapısal dönüşüm sürecinin temeline ise demokrasinin ve çağdaşlığın olmazsa olmazı lâiklik ilkesini yerleştirilmiştir.

Atatürk, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözüyle izlenmesi gereken yolu on yıllarca önce göstermiştir.

18 yıllık AKP yönetiminin hatalı politikaları sonucu ülkemiz ve Cumhuriyetimiz içeriden ve dışarıdan büyük tehdit altındadır.

Bugün; her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberliğe, sağduyuya sahip olmamız gereken günler yaşamaktayız. Laik demokratik Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadığımız bugün, bizi millet yapan değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağımız gündür.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 97.yaşında; iç ve dış düşmanlara rağmen Hukukun ve Adaletin hakim olduğu aydınlık bir Türkiye yolunda, korkusuz ve ödünsüz bir şekilde mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur…

Yaşasın, Laik Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek