HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 27 Ekim 2020, Salı 09:07 tarihinde eklendi. 1474 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsviçreli çiftin durağı LYMBA oldu

Lüleburgaz Belediyesi’nin dünyaya açılan kapılarından biri olan Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nin (LYMBA) son konukları İsviçreli bisiklet tutkunları Jeremi Duss ve Christina Schwarz oldu.
İsviçreli çiftin durağı LYMBA oldu  

LYMBA’nın ardından İstanbul üzerinden Güney Amerika’ya uçacak olan çift akademiye hayran kaldı. İsviçre’de postacılık yapan Jeremie Duss, “Burası çok çılgınca bir yer olmuş. LYMBA gibi bir yeri kendi şehrimde de görmek isterim” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2017 Bisiklet Yılı’nda hizmete açtığı ve kurulduğu günden bu yana her geçen gün artarak dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkunlarını ağırlayan LYMBA’ya bir hafta arayla ikinci kez İsviçreli turist geldi. Geçtiğimiz hafta İsviçreli ailenin geldiği LYMBA’ya bu sefer Jeremie Duss (24) ile Christina Schwarz (23) uğradı.

“Görmeden edemezdik”

Bisikletleriyle birlikte dünya turuna çıkan çift, LYMBA’yı bisikletçilerin kullandığı internet sitelerinde gördüklerini söyledi. Bisikletle 3 ay önce İsviçre’nin Cenevre kentinden yola koyulduklarını kaydeden Duss, “Biz bisikletle yolculuğa 3 ay önce Cenova’da başladık. Oradan ilk olarak Stokholm’e gittik. Sırasıyla Polonya ve buraya geldik. İstanbul’a vardıktan sonra uçakla Güney Amerika’ya gitmek istiyoruz. Orada Peru, Lima, Bolivya, Şili ve Arjantin’i bisikletle görmek istiyoruz. Güney Amerika turunu tamamladıktan sonra bisikletle Avrupa turuna devam edeceğiz. Avrupa’da bisikletle son hedefimiz Rusya. Bu bizim için büyük bir tur. Muhtemelen 1 yıl sürecek bir tur” dedi.

“Bisiklet akademisini Cenevre’de de görmek isterim”

Avrupa’nın birçok şehrinde bulunduğunu kaydeden Duss, Lüleburgaz’da gördüğü bisiklet akademisi gibi bir yapıyı hiçbir yerde görmediğini kaydetti. Diğer turistler gibi oldukça şaşıran Duss, “Burası çok çılgınca bir yer olmuş. Lüleburgaz Bisiklet Akademisi gibi bir yeri kendi şehrimde görmek isterim” diye konuştu. 

“Bu fikre aşık olduk”

Duss ile birlikte dünya turuna çıkan üniversite öğrencisi Christina Schwarz da, “Şimdiye kadar böyle bir yer görmedik. Bu fikre aşık olduk. Pek çok farklı yerden gezginler buraya gelip kalabiliyor. Genç insanlar bisikletiyle antrenman da yapabiliyor. LYMBA’ya internetteki bisiklet sitesi üzerinden bulduk. Orada burayı anlatmışlardı” ifadelerini kullandı. Schwarz, bisikletle dünyayı keşfedeceklerini sözlerine ekleyerek, “Biz bisikletle dünyayı keşfetmeyi düşünüyoruz. Sadece büyük şehir ve köyleri görmek yeterli değil. Doğayı görmek, sağlıklı bir yaşam istiyoruz. Bunu çok seviyoruz” şeklinde konuştu. 

“Herkes yardımsever”

Türk insanı hakkındaki gözlemlerini de aktaran Schwarz, “Türk insanı çok iyi. Edirne’den giriş yaptığımız andan itibaren herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. İstanbul’a doğru seyahatimizde yoldan geçen herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. Çok yardımsever insanlar” diye konuştu. 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek