Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 26 Ekim 2020, Pazartesi 16:22 tarihinde eklendi. 736 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya usulü temizlik mesajı: Çok temiz oldu be ya!

Lüleburgaz Belediyesi’nin kente kuracağı Lüleburgaz Kent Ormanı’nda yüzlerce kişinin katılımıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi.
Trakya usulü temizlik mesajı: Çok temiz oldu be ya!  

Ormandan 3 saatte 300 torba çöp çıktı

Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte vatandaşlar 300 torba çöp toplarken belediye ekipleri ormandaki boş araziye çöplerle “Çok temiz oldu be ya” yazısı yazdı. Belediye daha önceden de Sakızköy mesire alanında etrafa atılan çöplerle “Ayıp be ya” yazarak farkındalık oluşturmuştu.

Lüleburgaz Belediyesi önümüzdeki yıl etap etap halkın kullanımına açacağı Lüleburgaz Kent Ormanı’nda yüzlerce vatandaşın katılımıyla temizlik harekatı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinden itibaren ellerinde çöp poşetleriyle ormana gelen vatandaşlar gün boyu çöp topladı. Toplanan çöplerle ise gün sonunda esprili bir şekilde “Çok temiz oldu be ya” yazısı yazıldı.

300 torba çöp!

Ormanlık alana atılan çöpler pes dedirtirken vatandaşlar yaklaşık 3 saat içerisinde 300 torbaya yakın çöp toplandı. Vatandaşlar bir yandan büyük bir özveriyle çöpleri toplarken diğer yandan daha önceden atıl durumda olan ormanlık araziye çöplerini atıp giden çevre düşmanlarına tepki gösterdi.

“ÇOK TEMİZ OLDU BE YA!”

 Belediye ekipleri vatandaşların topladığı çöplerle daha sonra “Çok temiz oldu be ya” yazısı yazdı. Lüleburgaz Kent Ormanı’nın açık alanında toplanan çöplerle yazılan “Çok temiz oldu be ya” yazısı drone görüntülerine yansıdı. Lüleburgaz Belediyesi temizlik işçileri de daha önceden Sakızköy mesire alanında piknikçilerin attığı çöplerle “Ayıp be ya” yazısı yazmış, olay Türkiye gündemine oturmuştu.

Hem oynadılar hem topladılar

Öte yandan yoğun bir katılımın olduğu temizlik etkinliğinde bazı vatandaşların belediye araçlarından çalınan Trakya havalarına eşlik ettiği görüldü. Vatandaşların Trakya havalarıyla oynayıp çöp toplaması renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek