Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 24 Ekim 2020, Cumartesi 09:06 tarihinde eklendi. 1576 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kooperatifçilik faaliyetlerine hız verildi

Kooperatifçilik faaliyetlerini geliştirmek amacıyla ülkemizin her bölgesinde mahalli idarecileri ziyaret eden Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, 23 Ekim Cuma günü Lüleburgaz’da ziyaretlerde bulundu.
Kooperatifçilik faaliyetlerine hız verildi  

Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, ilk ziyaretini saat 11.00’da Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce’ye gerçekleştirdi. Akçakale’ye ziyaretinde Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan, 11 ticaret uzmanı, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, SS Kadın Akademisi Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Deniz Balaban Şahin de eşlik etti.

Kaymakam Yüce’ye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ülkenin her yerini gezerek kooperatifçilik faaliyetlerinin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale; pandemi dönemi nedeniyle ara verdikleri çalışmalara tekrar başladıklarını, bu kapsamda Lüleburgaz’da olduklarını ifade etti.

Bu yıl kadın kooperatiflerine ayrı bir önem verilerek kadın kooperatiflerinin gelişmesi için çalışmalar yapıldığını söyleyen Akçakale, kadınlara yönelik ortaya çıkan iş fikirlerine değer verildiğini, istihdamı sağlamak için projeler yapıldığını belirtti.

Kooperatifleri geliştirmek için hibeler verileceğini de ifade eden Akçakale, bunun yüzde 25’ini sermayeye katmalarını beklediğini söyledi.

Kadın Akademisi Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Deniz Balaban Şahin de kooperatif adına yaptıkları çalışmaları aktararak Kasım ayında projelerini sunacaklarını ve ardından istenen başvuruyu yapacaklarını söyledi.

2 yıllık bir kooperatif olduklarınını bilgisini de veren Şahin, kooperatifleriyle ilgili dosyayı Kaymakam Yüce’ye teslim etti.

Heyet ardından Lüleburgaz Belediye Başkanlığı’na gelerek burada Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay ile Turkuaz Salonu’nda görüştü. kooperatifçilik adına yapılan faaliyetleri Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay’a da ileten heyet, Lüleburgaz’dan ayrıldı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek