Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 01 Ekim 2020, Perşembe 09:12 tarihinde eklendi. 2556 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zihinsel engelli çocuklara korona virüsü, kitapla anlatıyor

Lüleburgazlı Öğretmen Pınar Kalecik, korona virüs salgınını down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara anlatabilmek için “Ada’nın Günlüğü” isimli hikaye kitabını yazdı.
Zihinsel engelli çocuklara korona virüsü, kitapla anlatıyor  

Kalecik Doğalgaz Enerji Mühendislik Sahibi ve İYİ Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Mustafa Kalecik’in eşi Öğretmen Pınar Kalecik’in yazdığı kitap down sendromlu çocuklara koronavirüsü, etkileri, virüsten korunmanın yollarını hikaye yoluyla anlatmayı hedefliyor.

Öğretmenlik mesleğini 2010 yılından beri Lüleburgaz’da çeşitli okullarda icra eden, Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda yıllarca down sendromlu öğrencilere öğretmenlik yaptıktan sonra Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’nda görevini sürdüren Pınar Kalecik’in yazdığı kitap İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı(İZEV)tarafından çıkarıldı.

Kitabın gelirleri ile İZEV’in özel gereksinimli bireyler için hayata geçirecekleri projelere kaynak oluşturulacak.

Kitap, 12 yaşındaki Ada isimli kızın pandemi süreci nedeniyle arkadaşlarıyla görüşememesinin ardından aylar sonra maske takarak dışarı çıkmasını, dışarıda gözlemlediklerini, arkadaşının doğum gününe gittiğini ancak arkadaşlarıyla arasındaki mesafeyi koruduğunu ve yüzünde maske olduğunu anlatıyor.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek