Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 30 Eylül 2020, Çarşamba 08:58 tarihinde eklendi. 903 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ovacık’a güneş enerjisi geldi

Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü’nde köy halkının içme suyu ve bahçe sulama sistemlerinin elektrik ihtiyacının giderilmesi için Köy Muhtarı İlyas Tokatlı’nın girişimleriyle güneş enerjisi sistemi kuruldu.
Ovacık’a güneş enerjisi geldi  

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi ve Ovacık Köyü Muhtarlığı bütçesiyle karşılanan güneş enerjisi sistemi için 80 adet güneş paneli kuruldu.

Köy sakinlerinin elektrik faturalarının yüzde 50-60 oranında düşüreceği tahmin edilen güneş enerji sisteminin açılışı 28 Eylül 2020 Pazartesi günü gerçekleşti.

Açılış törenine Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, İl Genel Meclisi Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşmada yapan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; “ Bu proje ile Ovacık köyünün içme suyu ve tarımsal faaliyetleri için harcanan elektrik enerjisi, bu panellerden karşılanacak. Daha az enerji tüketip, elektriğin Ovacık köyüne maliyetini azaltmak için bu tesis kuruldu.  Tahminimizce yıl bazında yüzde 60 gibi bir kazanç olacak. 34 dönümlük meyve bahçesindeki yaklaşık 900 fidan da güneşten elde edilecek enerji ile sulanacak. Bu projenin hazırlanmasında önce olan köy muhtarını ve destek verenleri tebrik ediyorum” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek