HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 30 Eylül 2020, Çarşamba 08:57 tarihinde eklendi. 827 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Canlı yayınlara büyük ilgi

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl canlı yayınlamaya başladığı belediye meclis toplantıları ile Eylül ayında canlı yayınlanmaya başlanan ihaleler vatandaşlar tarafından dizi gibi izlendi.
Canlı yayınlara büyük ilgi  

Meclis toplantıları bir yılda 5 bin 391 kez görüntülenirken, ihaleler de sadece 1 ayda bin 195 kez izlendi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli şeffaflığın artarak devam edeceğini söyleyerek, “Kimseyi ötekileştirmeden, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımız devam edecek” dedi.  

 Başkan Murat Gerenli’nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ndeki vaatlerinden biri olan belediye meclis toplantılarının canlı yayınlanması vatandaşın ilgisini çekiyor. Meclis toplantılarının ilk canlı yayınlanmaya başladığı Haziran 2019’daki meclis toplantısından bu yana geçen 28 toplantı toplam 5 bin 391 kez görüntülendi. Vatandaşların dizi gibi izlediği ihaleler hesap verebilir,  şeffaf bir yönetim anlayışını en iyi şekilde yansıttı.

 17 saat 9 dakika canlı yayın

 Öte yandan Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantıları’nın analizi gerçekleştirildiğinde, geçtiğimiz yıl ilk canlı yayınlanan meclis toplantısından bu yana gerçekleşen 28 meclis toplantısında toplam 17 saat 9 dakika canlı yayın yapıldı. Bir meclis toplantısı ise ortalama 36 dakika sürdü.

 Kasım ayında bütçe maratonu

 Belediye meclis toplantılarının en uzun süre canlı yayınlandığı ay ise Kasım ayı oldu. Bütçe görüşmeleri nedeniyle 5 ayrı meclis toplantısının yapıldığı 2019’un Kasım ayında meclis toplantıları toplam 5 saat 3 dakika sürdü. Söz konusu toplantılar arasında en uzun belediye meclis toplantısı 1 saat 54 dakika ile Kasım Ayı 2. Olağan Oturumu oldu.

 İhale programı haftalık yayınlanacak

 Tüm bunların yanı sıra şeffaflıkta bir adım daha atarak mal ve hizmet alım ihalelerini Eylül ayında canlı yayınlamaya başlayan Lüleburgaz Belediyesi, önümüzdeki haftadan itibaren haftalık ihale programını her hafta yayınlamaya başlayacak. Bu sayede dileyen vatandaş ihalelerin gün ve saatini önceden öğrenmiş olacak. Öte yandan Eylül ayı başında yayınlanmaya başlayan ihaleler de bugüne kadar toplam  bin 195 kez görüntülendi. Vatandaşların meclis toplantıları yanı sıra canlı ihalelere de ilgisinin artması bekleniyor.

 “Şeffaf ve hesap verebilir anlayış devam edecek” 

Belediye meclis toplantıları ile ihalelerin canlı yayınlanmasıyla ilgili konuşan Başkan Gerenli şeffaf ve hesap verebilir yönetim vurgusu yaptı. Başkan Gerenli, “Kimseyi ötekileştirmeden, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımız devam edecek” diye konuştu. 

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek