Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 29 Eylül 2020, Salı 09:07 tarihinde eklendi. 1057 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Pancarköy’de ki şehitlik yolu asfaltlanmalıdır”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Babaeski ilçesine bağlı Pancarköy merasında yıllar önce uçak düşmesi nedeniyle 64 şehidimizin kabrinin bulunduğu şehitliğin toprak yoluna asfaltlanması gerektiğini söyleyerek, durumu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu.
“Pancarköy’de ki şehitlik yolu asfaltlanmalıdır”  

Şehidine saygı göstermeyen halkın o topraklarda yaşama hakkı bulunmadığını ifade eden Milletvekili Turabi Kayan “Kırklareli ili, Babaeski ilçesi, Pancar köyü mevkiinde (merasında) 1981 yılında askeri tatbikat anında içtima halindeki askerlerin üzerine düşen uçak faciasında, şehit olan 64 askerimizin anısına yapılan şehitliğe giden yol, pancar köye 3 kilometredir.

Bu yol tarla yolu dediğimiz toprak yoldur. Şehitliği yaz kış ziyaret eden şehit yakınları ve diğer ziyaretçiler kışın çamurdan, yazın tozdan büyük zahmet çekmektedir. Yol mutlaka sıcak asfalt ile asfaltlanmalıdır. Vatanı İçin canlarını veren 64 şehidimizin anısına 3 kilometre asfalt çok görülmemelidir.

Şehidine saygı göstermeyen, Gazilerine sahip çıkmayan halkın o topraklar üzerinde yaşamaya hakkı yoktur” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; bu doğrultuda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a şu soruyu yöneltti;

T.C. Milli Savunma Bakanı olarak; yukarıda bahsi geçen toprak yol ile ilgili muhatap Bakanlık ile iletişime geçip, bu sorunu ortadan kaldırmak adına pozitif bir adım atmayı düşünüyor musunuz?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek