Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Eylül 2020, Salı 09:06 tarihinde eklendi. 1271 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turgay Hınız, adaylığını açıkladı

Kırklareli Barosu Başkanı Avukat Turgay Hınız, oluşturduğu yönetim kadrosu ile birlikte Kırklareli Barosu’nun 3 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek Genel Kuruluna aday olduğunu açıkladı.
Turgay Hınız, adaylığını açıkladı  

Ekibiyle beraber göreve yeniden talip olduğunu duyuran Turgay Hınız, adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Kırklareli Barosu olarak her dönem Atatürk ilke ve devrimleri ışığında cumhuriyetimizin değerlerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmanın bilinciyle çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. 

Geçtiğimiz dönem itibari ile avukatlık mesleği anlamında en ağır saldırılara maruz kaldığımız, savunma makamı olarak adeta yok sayılmaya çalışıldığımız dönemdi. Ancak bizler, Barolar olarak, bu yok sayılmayı asla kabullenmedik ve girişilen tüm saldırılara karşı Kırklareli Barosu olarak en önde mücadelemizi yılmadan gösterdik.  Yine bu dönem mesleğimizin ve meslektaşlarımızın saygınlığı için yılmadan mücadele ettik,  meslektaşlarımızın sosyal ve ekonomik standartları, eğitimleri, kültürel faaliyetleri ve ülke çapında temsilleri için tüm gücümüzle çalıştık, çığ gibi artan mesleki sorunlarımızın çözümü için çabaladık. 

Kırklareli Barosu olarak bir kez daha önemle vurgulamak isteriz ki var olmamızın sebebi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ışığında Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak, hukuk devleti yolunda yapılan mücadeleye koşulsuz  katkı koymak, mesleğimizin kutsalı cübbemizi ve cübbemizin kucakladığı tüm değerleri savunmak, mesleki dayanışmamızı güçlendirmek, meslek ilke ve kurallarımıza sonuna kadar sahip çıkmak asli görevimizdir. Bu bilinçle asli görevlerimiz ışığında  geçmişten edindiğimiz deneyimlerimizi geleceğe aktarmak üzere bu dönem de yol arkadaşlarımızla yola çıktık. Bu vesileyle hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına, güçlü savunmaya ve avukatlık mesleğine duyduğumuz inançla ve kazandığımız deneyimle, önümüzdeki dönemde Baro yönetimi görevimize arkadaşlarımızla  aynı azim ve kararlılıkla sürdürmek istiyoruz.

Bu düşüncelerle, 3 Ekim 2020 tarihinde yapılacak Genel Kurulda, Kırklareli Barosu Yönetimine çalışma arkadaşlarımızla aday olduğumuzu kamuoyu ile paylaşır; sevgi ve saygılarımızı sunarız.” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek