Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 26 Eylül 2020, Cumartesi 09:04 tarihinde eklendi. 954 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yanıltıcı bilgiye ceza

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamayla korona virüs salgını mücadelesinde filyasyon çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Covid-19 tanısı konmuş hastaların, temaslı oldukları kişiler hakkında yanlış beyan vermesi durumunda ilgililer hakkında idari işlem yapılacağı duyuruldu.
Yanıltıcı bilgiye ceza  

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26. Maddesine istinaden toplanmış olup, mezkur kanunun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ve İçişleri Bakanlığının 24.09.2020 tarih ve 15684 sayılı Genelgesi uyarınca aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İçişleri Bakanlığının 30.07.2020 tarih ve 12682 sayılı Genelgesi ile evde izolasyona alınan koronavirüs tanılı ya da temaslısı kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının sağlanması amacıyla “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulmuş, 14.08.2020 tarih ve 13180 sayılı Genelgesi ile salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde Mahalle Denetim Ekipleri teşkil edilmiş ve 11.09.2020 tarih ve 14810 sayılı Genelgesi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 11.09.2020 tarih ve 2020/102 nolu kararı ile de izolasyon koşullarını ihlal eden ya da izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan kişilerin izolasyon süreçlerinin Valilikçe tahsis edilen yurt/pansiyonlarda tamamlatılmasına karar verilmişti.

Gelinen aşamada koronavirüs tanısı konulan hastalarımızın temaslılarına ilişkin olarak bazı durumlarda eksik bilgi (ekonomik kaygılarla özel sektörde çalışan temaslı kişiler hakkında doğru bilgi verilmemesi) verdikleri; bazı durumlarda ise gerçekte temaslı olmayan kişileri (temasta olunmadığı halde farklı sebeplerle kamu personelinin temaslı olarak bildirilmesi) temaslı kişiler olarak bildirdikleri tespit edilmiştir.

Salgınla mücadelenin en önemli unsurlarından birisi olan “filyasyon” çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tanı konulmuş kişilerin yakın dönemde temaslı oldukları kişiler hakkında en doğru bilgiyi eksiksiz şekilde vermeleri son derece önem taşımaktadır.

Bu itibarla;

Uygulamada gerekli hassasiyetin gösterilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, koronavirüs tanılı hastalar tarafından temaslı kişiler hakkında yapılan eksik veya yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlar/bildirimler tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine, ayrıca konusu suç teşkil eden fiiller için (Türk Ceza Kanununun 206. Maddesi uyarınca) adli mercilere suç duyurusunda bulunulmasına,

Oybirliği ile karar verildi. “ ifadelerine yer verildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek