Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 24 Eylül 2020, Perşembe 17:59 tarihinde eklendi. 791 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Su sorununa müdahale!

Lüleburgaz Belediyesi, artan nüfusa bağlı olarak ihtiyaç duyulan suyu temin etmek ve kentin bazı bölgelerinde su şebekesinden kaynaklı su kesintilerini gidermek için harekete geçti.
Su sorununa müdahale!  

Belediye bu kapsamda kente 3 yeni su kuyusu ile 1 adet su deposu kazandıracak. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Bu sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi kentin özellikle Atatürk, Güneş, Barış ve Yıldız Mahallelerinin üst kesimlerinde su şebekesinden kaynaklı yaşanan su kesintilerini gidermek için harekete geçti. Bu doğrultuda sorun tespit edilen 2 bölgede iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Bunun yanı sıra kent genelinde belirli noktalara yeni su kuyuları ve su deposu açılarak artan su ihtiyacına cevap verilecek.

“Su sorununu ortadan kaldıracağız”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, “Nüfusumuz her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıla göre içme suyu kullanım oranında bu yıl yüzde 20 artış söz konusu. Bunun yanında kentimizin içme suyu şebekesinde bölgesel problemler nedeniyle bazı kesimlerimizde su kesintileri yaşanmaktadır. Öte yandan kuyularımızın yoğun olduğu bölgelerde TREDAŞ’ın yaptığı bakım çalışmaları nedeniyle zaman zaman kuyularımıza enerji verilememiş, kuyularımıza jeneratör takviyesi yapılarak enerji verilmeye çalışılmıştır. Söz konusu durumdan kaynaklı sorunları çözüme kavuşturmak için bir taraftan içme suyu şebekemizde gerekli iyileştirme ve yenileme çalışmaları devam ederken diğer yandan artan su ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 adet içme suyu kuyusu ve bir adet depo yapımı çalışmalarına başladık. Bu sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Kuyu sayısı 26’ya çıkacak

Lüleburgaz’da halihazırda su kuyusu sayısının 23 adet olduğunu hatırlatan Başkan Gerenli, “Yeni açacağımız 3 su kuyusu ile birlikte kuyu sayımız 26’ya yükselecek. Bunun yanı sıra bir adet yeni su depomuz da hizmete girecek. Böylece su deposu sayımız da 5’ten 6’ya yükselmiş olacak. Su kuyularımızı ve su depomuzu en kısa sürede faaliyete geçireceğiz” dedi.

Tüketim uyarısı

Küresel iklim değişikliğiyle birlikte dünya genelinde susuzluğun arttığını hatırlatan Başkan Gerenli, “Bu yıl su tüketimimiz geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 oranında arttı. Geleceğimiz için suyu doğru kullanmalıyız. Hayatımız için bir damla su bile önemli yere sahiptir. Hayatın devamı için su vazgeçilmez bir ögedir. Biz su temini konusunda gerekli önlemleri alırken halkımızın da su kullanımında gerekli duyarlılığı göstermesi son derece önemlidir. Geleceğimiz için bir damla suyu bile boşa harcama lüksümüz yok” diye konuşuyoruz.

284 metreden çıkarılıyor

Tüm bunların yanı sıra Lüleburgaz’ın su ihtiyacını sağlayan su kuyularının suyu en son 284 metre derinlikten çıkardığı belirtildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yeraltı sularının geçtiğimiz yıllarda 100 metrelerden çıkarken bu yıl itibariyle 284 metre derinlikten çıkarıldığı öğrenildi. Bu bilgilerle birlikte yeraltı sularının aşırı tüketim nedeniyle her geçen gün hızla azaldığı görülmüş oldu.

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek