Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 22 Eylül 2020, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1082 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yüz yüze eğitim başladı

2020-2021 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla uzaktan eğitime başlayan öğrenciler, dün okullarına geri döndü.
Yüz yüze eğitim başladı  

2020-2021 eğitim-öğretim dönemi 31 Ağustos tarihinde korona virüs salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimle başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla 21 Eylül 2020 Pazartesi günü yüz yüze eğitime de kademeli olarak başlandı.

Uygulama kapsamında ilk olarak anaokulu öğrencileri ile birinci sınıf öğrencileri okullarına döndüler. Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanan şekliyle devam edecek.

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek.

 

Okullarda korona tedbirleri

Tüm dünyayı saran ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan küresel Yeni Tip Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında okulların dezenfekte edilmesinin yanı sıra okul girişlerine ve okulların içine dezenfektan üniteleri yerleştirildi.  Öğretmen, öğrenci ve veliler, okullara maskesiz alınmazken, bina girişlerinde temassız termometreler aracılığıyla vücut ısıları ölçüldü.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek