Lüleburgaz’da bayramlaşma LYSA’da yapıldı
İstanbul’dan dönüş yaptı, köyüne muhtar oldu
Bugün ve yarın 30 derece
Encümen ve komisyonlar belli oldu
Bu haber 18 Eylül 2020, Cuma 09:12 tarihinde eklendi. 945 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu “ Ahilik hoşgörü ve cömertliği kuşanmaktır ”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, Ahilik Haftası olması dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Vecdi Gündoğdu “ Ahilik hoşgörü ve cömertliği kuşanmaktır  ”  

Ahiliğin Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olduğunu belirten Milletvekili Vecdi Gündoğdu açıklamasında“ Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir.

Geçmişten günümüze Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olmuştur.

İnsana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan ilkeleri önceleyen Ahilik Kültürü, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerleri yaşatmaktadır.

Üretim ve tüketim ilişkisinin bozulduğu, çevre ve doğaya karşı acımasız davranıldığı, üretimin, gelirin adil dağıtılmadığı günümüzde Ahilik Kültürü daha fazla önem kazanmaktadır.

Bu doğrultuda;

Yaşadığımız tüm ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen; eli, sofrası, kapısı açık, beli, dili, gözü bağlı, cömert, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün ve bilginin paylaşılarak büyüyen değerler olduğu Ahilik Kültürü’nü yaşayan ve yaşatan tüm esnaf ve sanatkâr meslektaşlarımın Ahilik Haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek