Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 04 Eylül 2020, Cuma 08:23 tarihinde eklendi. 1905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya Birlik ayçiçeği avans ödemesi fiyatını yükselterek revize etti

Trakya Birlik 10 gün önce açıkladığı ayçiçeği avans alım fiyatını yükselterek revize etti.
Trakya Birlik ayçiçeği avans ödemesi fiyatını yükselterek revize etti  

Trakya Birlikten yapılan yazılı açıklamada, geçen sezona göre ekim alanlarında yaşanan daralmanın yanı sıra kuraklık ve yüksek sıcaklık nedeniyle ayçiçeği rekoltesinde düşüş beklendiği belirtildi.

Bir önceki sezona göre ayçiçeğinde 200 bin ton rekolte kaybının beklendiği açıklamada, "Ülke rekoltesinin azami 1 milyon 250 bin ton seviyelerinde gerçekleşebileceği tahmin edilmektedir." denildi.

Tarımsal ürün fiyatlarının son derece dalgalı ve güçlü yükseliş eğilimine sahip olması üzerine Trakya Birlik tarafından iç ve dış piyasalarda, ayçiçek üreticileri lehine olası gelişmelerin yansıtılabilmesi adına, 10 gün önce ayçiçeğinde yüzde 40 yağlı standart ürün için ton başına 3 bin 240 lira avans ödemesi kararının alındığı anımsatıldı.

- Fiyat revize edildi

Yurt içi ve yurt dışı tarımsal emtia piyasalarında yaşanan gelişmeler, yurt içi arz talep dengesi ve içinde bulunulan fiyatlama trendinin etkisiyle, açıklanan ayçiçeği alım avans ödemesinin revize edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede toplanan yönetim kurulumuz, yüzde 40 yağlı baz ürün için avans ödemesi tutarını 3 bin 550 TL/Ton seviyesine yükseltmiş olup avans ödemesi tutarının, dünya ticaretine konu yüzde 44 yağlı ürün için karşılığı 3 bin 763 TL/tona ve yüksek kaliteli yüzde 50 yağ oranlı ürün için 4 bin 83 TL/Ton'a tekabül etmektedir. "

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek