33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 02 Eylül 2020, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 4560 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gençlik Parkı, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Lüleburgaz’ın cazibe merkezlerinden biri olan ve içinde barındırdığı 25 bitki çeşidi ve 31 ağaç ile şehir içindeki oksijen deposu olan Gençlik Parkı, Lüleburgaz Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla yeniden açıldı.
Gençlik Parkı, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı  

Kentin yeniden çekim merkezi yolunda hızla ilerleyen Gençlik Parkı bundan böyle yılın 6 ayı değil, 12 ayı Lüleburgazlıların kullanımına açık olacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murat Gerenli “Baştan aşağı yenilenen Gençlik Kafe’den yürüyüş parkurlarına, gerçekleştirilen spor etkinliklerinden yepyeni çocuk oyun alanlarına kadar 7’den 70’e bütün Lüleburgazlılara hizmet veren Gençlik Parkımız artık yılın 12 ayı açık olacak. Lüleburgaz için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 Şehir merkezinde oksijen deposu

 Lüleburgaz’ın tam kalbinde yer alan Gençlik Parkı, içinde barındırdığı ağaç ve çalı türü bitki çeşitleriyle küçük bir orman görünümüne büründü. Bünyesinde bulunan 31 ağaç ve 25 çalı türü bitki çeşidiyle oksijen deposu haline gelen Gençlik Parkı, kısa bir yürüyüş ya da soluklanmak isteyen vatandaşlar için önemli uğrak noktalarından biri oldu.

 Gençlik Parkı’nda bulunan ağaç türleri sırasıyla; Ihlamur, Akçaağaç, Defne, Ladin, Mavi Ladin, Sofora, Dişbudak, İncir, Dut, Hatmi, Çınar Yapraklı Akçaağaç, Erik, Süs Eriği, Kokarağaç, Akasya, Top Akasya, Karayemiş, Nar, Erguvan, Yalancı Servi, Çınar, Mavi Servi, Palmiye, Süs Elması, Manolya, Amerikan Dişbudak, Gladiçya, Kızılçam, Sedir, Leylandi ve Sığla. Gençlik Parkı’nda bulunan 25 çeşit çalı türü bitkiler ise şöyle; Altın çalı, Ardıç, Albelia, Top Mazı, Berberis, Mor Salkım, Kelebek Çalısı, Lavanta, Kartopu, Dağ Muşmulası, Gül, Japon Ayvası, Adi Leylak, Ateş Dikeni, Top Limon Servi, Spiral Limon Servi, Oya, Meyland Gülü, Keçi Sakalı, Zakkum, Ligustrum, Hanımeli, Ortanca, Top Mavi Servi ve Amerikan Sarmaşık.

 Kafeterya baştan sona yenilendi

 İçinde bulundurduğu onlarca çeşit bitki türüyle oksijen deposu haline gelen Gençlik Parkı’nda uzun yıllardır hizmet veren ancak fiziki yeterliliği azalan Gençlik Kafe de baştan sona yenilendi. Bu kapsamda kafeteryanın 400 metrekarelik kapalı alanın yanı sıra 100 metrekarelik kısmı açılır kapanır bir şekilde yenilendi. Tüm bunların dışında 215 metrekarelik teras alanı da çağın gerektirdiği şekilde modernize edildi. Söz konusu alanda vatandaşların rahat etmesi amacıyla 4 adet taşınabilir gölgelik de yapıldı. Gün geçtikçe eskiyen havuz da A’dan Z’ye yenilendi. Havuzun aydınlatmasından zeminine, duvarlarından fıskiyelerine kadar pek çok noktada yenileme çalışması yapıldı.

 Park, yaz-kış açık olacak

 Daha önceden fosil yakıt olarak mazotla ısıtılan kafeteryanın ısıtma sistemi tamamen değiştirildi. Bu kapsamda kafeteryanın ısıtma sistemi çevreci bir yatırım olarak doğalgaz altyapısıyla yenilendi. Açılır kapanır tente sistemiyle de birlikte kafeterya yılın 12 ayı hizmet verebilecek seviyeye getirildi. Tüm bunların yanı sıra kafeterya engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Kafeteryanın girişi engelli vatandaşların daha rahat faydalanabilmesi için engelli rampasıyla donatıldı. Bunun yanı sıra kafeteryaya bir adette engelli tuvaleti yapıldı.

 Atölye binaları yenilendi

 Yapılan bu çalışmaların yanı sıra Gençlik Parkı’nda bulunan, çeşitli aktivitelerin yapıldığı atölye binaları baştan sona elden geçirildi. Binaların çatı ve benzeri bölgelerindeki sorunlar tek tek giderildi.

 Çağa uygun oyun alanları

 Gençlik Parkı’nda en dikkat çeken yeniliklerden biri de tamamen yenilenen çocuk oyun alanları oldu. Çocuk oyun alanları, alanında uzman kişilerin raporları doğrultusunda çağın gerektirdiği şeklide modernize edildi. Söz konusu oyun alanları 0-6 yaştan 15 yaş grubu çocukların kullanabileceği geniş olanaklarla donatıldı. Oyun alanlarının zeminleri ise çocukların sağlığı için darbe emici zeminle donatıldı.

 Güne sporla başlıyorlar

 Yapılan yenileme çalışmalarının yanı sıra Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilen sportif faaliyetler de dikkat çekiyor. Gençlik Parkı’nda bu kapsamda yenilenen tartan pistte vatandaşlar güne sporla başlıyor. Lüleburgazlılar gün boyu açık olan yürüyüş parkurunda ister ağaçların altında yürüyüşün tadını çıkarıyor, ister form tutmak için koşu yapıyor.

 Hem dans hem spor

 Öte yandan Gençlik Parkı’nda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü Lüleburgazlı kadınlar müzik eşliğinde sporun keyfini çıkarıyor. Yemyeşil ağaçların arasında eğitmen Fatma Menekşeoğlu öncülüğünde her sabah 07.30 ile 08.30 saatleri arasında biraraya gelen kadınlar, müzik eşliğinde step ve aerobik etkinliği yapıyor. Kadınlar sporla başladıkları güne Gençlik Kafe’de sağlıklı bir kahvaltı molasıyla devam ediyor.

 Cazibe merkezi olacak

 Lüleburgaz’da bir taraftan kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı sürdürdüklerini, diğer yandan da Gençlik Parkı gibi kentin önemli bölgelerini korumaya devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Murat Gerenli, “ Gençlik Parkımız artık yılın 12 ayı açık olacak ve yenilenen yürüyüş parkurları, spor etkinlikleri, yepyeni çocuk oyun alanlarıyla 7’den 70’e bütün Lüleburgazlılara hizmet verecek. Bütün halkımızı Gençlik Parkı’na davet ediyorum” diye konuştu.

 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek