Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 20 Ağustos 2020, Perşembe 08:59 tarihinde eklendi. 1477 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Açık hava sinemasına yoğun ilgi

Lüleburgaz Belediyesi’nin Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Beyaz Perde Yıldızlar Altında etkinliği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Belediye tarafından 18 Ağustos akşamı düzenlenen “120” filminin gösterimi büyük ilgiyle karşılaştı.
Açık hava sinemasına yoğun ilgi  

Gözyaşları sel oldu 

Birinci Dünya Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan 120 çocuğun hikayesini anlatan  film için hazırlanan alanın tamamına yakını doldu. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin de vatandaşlarla birarada izlediği filmde gözyaşları sel oldu.

 Salgın önlemleri alındı

 Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde(LYFA) düzenlenen film gösterimi öncesinde sıkı koronavirüs önlemleri alındı. LYFA’daki boş alana kurulan dev ekranda sinema keyfi yaşayan vatandaşlar için koronavirüs önlemleri de alındı. Bu doğrultuda alana girişte vatandaşların ateşi tek tek ölçüldü, maskesi olmayana maske dağıtıldı. Bunun yanı sıra kurulan dezenfektan masasında vatandaşların ellerine dezenfektan sıkıldı. Tüm bunlarla birlikte oturma düzeni de sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi. Alana kurulan her bir sandalyenin arasında 1.5 metrelik boşluk bırakıldı. Öte yandan film gösterimi sırasında Lüleburgaz Belediyesi görevlileri vatandaşlara ücretsiz patlamış mısır dağıttı.

 Vatandaş memnun

 Başkan Gerenli’nin de izlediği film vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Etkileyici görsel ve anlatımıyla film izleyicilerden tam not alırken, film sonunda gözyaşları sel oldu. Öte yandan film sonunda görüşlerini bildiren vatandaşlar söz konusu açık havada sinema etkinliklerinin her yıl devam etmesi dileğinde bulunarak Lüleburgaz Belediyesi’ne teşekkür etti.

 Filmin konusu

 Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun yaptığı “120” filminin konusu ise şöyle;

 “Birinci Dünya Savaşı esnasında sınır birliklerinde cephane tükenir. Osmanlı ordusu cephanesiz kalır ve Van’da dehşet top sesleri duyulmaktadır. Kışın en sert zamanıdır. Ordu, Van’ın insanlarından yardım ister. Onların kaynakları mevcuttur. Ancak Türk-Rus harbi nedeni ile bölgenin tüm erkekleri imparatorluğun dört bir köşesinde savaşmaktadırlar. O nedenle de bu yardım çağrısına cevap veremezler. Van’ın çocukları bir şeyler yapmak isterler. Oğlunu savaşta kaybetmiş bir okulu müdürü cephanenin Sarıkamış’a nakledilmesini önerince 12-17 yaş aralığında 120 gönüllü çocuk yola koyulurlar. Film, annelerini dahi gözleri yaşlı, geride bırakan bu çocukların gerçek hikayesini anlatır”

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek