Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 14 Ağustos 2020, Cuma 09:04 tarihinde eklendi. 524 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Açık havada sinema keyfi başlıyor

“Beyaz Perde Yıldızlar Altında”
Açık havada sinema keyfi başlıyor  

Lüleburgaz Belediyesi’nin “Kültür Etkinlikleri” kapsamında açık havada gerçekleştirdiği “Beyaz Perde Yıldızlar Altında” isimli sinema etkinliği 14 Ağustos’ta (bugün) saat 21.00’de Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA) başlıyor. Yönetmenliğini Burhan Gün’ün yaptığı “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi” isimli filmle başlayacak olan toplam 4 filmin gösterileceği etkinlikler 1 Eylül’de sona erecek.

Lüleburgaz Belediyesi’nin özellikle geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören kültür sanat etkinliği “Beyaz Perde Yıldızlar Altında” isimli açık havada sinema keyfi bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Korona virüs önlemleri içerisinde başlayacak olan açık havada sinema keyfi 14 Ağustos akşamı (bugün)  “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi” isimli animasyon filmiyle saat 21.00’de LYFA’da başlıyor. Tamamen ücretsiz olan etkinliğe bütün Lüleburgaz halkı davet edildi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL FİLMLER

Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi filmiyle başlayacak gösterimler boyunca birbirinden güzel filmler sinemaseverlerle buluşacak. Bu kapsamda 1 Eylül’e kadar her hafta Salı günü bir film vatandaşların beğenisine sunulacak. Tamamı LYFA’da saat 21.00’de yapılacak gösterimlerin ikincisi 18 Ağustos Salı günü Vanlı çocukların 1. Dünya Savaşı’nda cepheye cephane götürürken verdikleri mücadele ve donarak şehit olduğunun anlatıldığı “120” isimli filmle devam edecek. Üçüncü film gösterimi ise 25 Ağustos Salı günü şair Nazım Hikmet’in hayatını konu edinen “Merhaba Güzel Vatanım” isimli film olacak. Son gösterim ise 2018 Sofya Uluslararası Film Festivali En İyi Yönetmen,  37. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma En İyi İlk Film ve 37. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma En İyi Özgün Müzik ödüllerini kazanan “Güvercin” isimli film olacak. Son gösterim 1 Eylül Salı günü yine LYFA’da olacak.

FİLMLERİN KONUSU

Aralarında ödüllü festival filmlerinin aldığı filmlerin yönetmenleri ve konuları şöyle;

“Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi”

Yönetmen: Burhan Gün

Ailesi ve diğer deniz canlıları ile birlikte akvaryumda yaşayan Renkli isimli balık, yeni dünyalar keşfetmek ister. Fakat bu isteğini gerçekleştirmesi kolay değildir. Üstelik ailesi ve akvaryumun tüm düzenini elinde bulunduran Mor Gözlü Ahtapot buna izin vermez. Akvaryumdan dışarıya sıçrayıp neler olduğunu öğrenmeye çalışan Renkli, akvaryumun içinde bulunduğu evin çocuğu Deniz ile tanışır. İkili kısa sürede arkadaş olur. Deniz'den dış dünya ile ilgili birçok şey öğrenen Renkli, bunları akvaryum canlılarına anlatmaya başlayınca Mor Gözlü Ahtapot ile arasında çatışma başlar. Renkli, her şeye rağmen hayallerini gerçekleştirip yeni dünyalar keşfedebilecek midir?

“120”

Yönetmenler: Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu

Birinci Dünya Savaşı esnasında sınır birliklerinde cephane tükenir. Osmanlı ordusu cephanesiz kalır ve Van’da dehşet top sesleri duyulmaktadır. Kışın en sert zamanıdır. Ordu, Van’ın insanlarından yardım ister. Onların kaynakları mevcuttur. Ancak Türk-Rus harbi nedeni ile bölgenin tüm erkekleri imparatorluğun dört bir köşesinde savaşmaktadırlar. O nedenle de bu yardım çağrısına cevap veremezler. Van’ın çocukları bir şeyler yapmak isterler. Oğlunu savaşta kaybetmiş bir okulu müdürü cephanenin Sarıkamış’a nakledilmesini önerince 12-17 yaş aralığında 120 gönüllü çocuk yola koyulurlar. Film, annelerini dahi gözleri yaşlı, geride bırakan bu çocukların gerçek hikayesini anlatır.

“Merhaba Güzel Vatanım”

Yönetmen: Cengiz Özkarabekir

Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'ın yaptığı, senaryosunu Ahmet Ümit'in yazdığı, başrollerini Yetkin Dikinciler, Serkan Altıntaş, Berna Laçin, Pelin Batu, Umut Başkırma, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar ve Alper Türedi'nin paylaştığı dram ve biyografik sinema filmi şair Nâzım Hikmet'in hayatını konu ediyor.

“Güvercin”

Yönetmen: Banu Sıvacı

Yusuf, Adana'nın kenar mahallelerinden birinde, ağabeyi ve ablasıyla birlikte yaşayan bir gençtir. Oturdukları evin çatısında, ölen babasından kalan güvercinlerini tutkuyla besleyip eğitmektedir. Yusuf, Maverdi adını verdiği dişi güverciniyle özel bir bağ kurmuştur. Ağabeyi Yusuf'a, çalışması ve para kazanması konusunda baskı yapar. Kuşlarından başka bir dünyayı tanımayan Yusuf, çalışma hayatı ve mahallesinin gerçekleriyle yüzleşir.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek