Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 13 Ağustos 2020, Perşembe 09:03 tarihinde eklendi. 709 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya'nın asırlık Pavli Panayırı bu yıl kurulmayacak

Kırklareli'de bir asrı aşkın süredir düzenlenen Pavli Panayırı, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kurulmayacak.
Trakya'nın asırlık Pavli Panayırı bu yıl kurulmayacak  

Sultan II. Abülhamid'in fermanıyla Kırklareli'nin en küçük ilçelerinden Pehlivanköy'de 1910'dan bu yana kurulan panayırın, İlçe Belediye Meclisinin aldığı kararla, bu yıl yapılmaması kararlaştırıldı.

Koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla, 10-13 Eylül'de düzenlenmesi planlanan panayır kurulmayacak.

Çevre köylerden de yaklaşık 3 bin kişinin konaklamalı geldiği, on binlerce kişinin ziyaret ettiği, Ergene Nehri yanındaki panayır alanı, bu yıl sessiz kalacak.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AA muhabirine, insan sağlığının her şeyin önünde olduğunu, bu nedenle panayırın bu yıl kurulmaması kararı aldıklarını belirtti.

Panayırın gelecek sene yeniden kurulacağını bildiren Açıkel, salgına karşı herkesin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini anlattı.

- Pavli Panayırı tarihi

Ergene Nehri yakınına büyük bir lunaparkın, satışların yapıldığı tezgahların, açık hava lokantalarının kurulduğu panayır alanına traktör römorklarında gelenler, bölgede adeta iç göç oluşturuyordu.

Bayramlı, Övenler, Çerkezmüsellim, Mandıra, Tahal, Ağayeri, Kumköy gibi ilçeye yakın köylerde yaşayanların, traktörlerinin römorklarına yükledikleri koltuk, kanepe ve yataklarla panayıra katılımı, renkli görüntüler oluşturuyordu.

Üstleri naylonla kapalı römorklar sıra sıra panayır alanına dizilirken, binlerce kişi burada konaklayıp 4 gün boyunca gönüllerince eğleniyordu. 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek