Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 07 Ağustos 2020, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 799 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Deresi’nde balık ölümlerinin sorumlusu kim?

Geçtiğimiz haftalarda rengi değişen ve kırmızı akan Lüleburgaz Deresinde, yetkililerin duruma karşı önlem almaması nedeniyle balık ölümleri gerçekleşti.
Lüleburgaz Deresi’nde balık ölümlerinin sorumlusu kim?  

Yıllardan beri kirli akan Lüleburgaz Deresi, Covid-19 salgının başladığı günlerde fabrikaların kapanmasıyla temiz akmaya başlamıştı. Fabrikaların yeniden faaliyete girmesiyle tekrar kirlenen dereden numune alınmış ancak Lüleburgaz Belediyesi yetkilileri, dere suyunun temiz aktığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta ise derenin rengi fabrika atıkları nedeniyle değişmiş ve dere kırmızı akmaya başlamıştı. Lüleburgaz Deresi’nde fabrika atıkları nedeniyle yaşanan kirlilik yüzlerce balığın ve canlının ölümüne neden oldu.  5 Ağustos2020 Çarşamba günü Dere kıyısında biriken yüzlerce ölü balık görenleri korkuttu.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu temsilcisi Cengiz Atlı, bölgede inceleme yaparak “ Biz defalarca uyardık. Bu dereye zehir atılıyor. Sonuç ortada. Bunun için çok daha fazla balık ölümlerinin hatta insan ölümlerinin olması mı bekleniyor?  Bir an önce müdahale edilmeli. Çabalıyoruz ancak yeterli desteği göremiyoruz. Her türlü engellemeye rağmen sonuca ulaşacağız, dereyi kimler kirletiyorsa, balık ölümlerinin sorumlusu kimse bulup hesap soracağız.” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin derede biriken irili ufaklı ölü balıkların üzerine tazyikli su sıkarak balıkları akıntıya sürüklemeye çalışması vatandaşlardan tepki topladı. Lüleburgazlı vatandaşlar, yaşanan durumun ardından “ Lüleburgaz Belediyesi  kendi çevre müdürlüğüne numune aldıracağına  balık ölümlerinin üzerini mi kapatmaya çalışıyor?” yorumları yaptılar.

Murat Mahir ALTAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek