Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 29 Temmuz 2020, Çarşamba 16:35 tarihinde eklendi. 1637 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Gündoğdu “Esnafa karşılıksız nakit yardımı yapılsın”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, Kurban bayramı öncesinde pandemi nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa karşılıksız nakit yardımı yapılması için soru önergesi verdi.
Milletvekili Gündoğdu “Esnafa karşılıksız nakit yardımı yapılsın”  

Pandemiden dolayı esnafın uzun süre iş yerlerinin kapalı olduğunu hatırlatan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Pandemiden dolayı uzun süre iş yerleri kapalı olan, daha sonra ise salgının devam eden etkilerinden kaynaklı olarak müşteri yoğunluğu ve iş hacmi daralan esnafımız kirasını, vergilerini ve borçlarını ödeyemez hale gelmiştir.

Kirasını ödeyemeyenler icra korkusuyla yaşamakta ve ödenmeyen kiralar nedeniyle tahliye talep edilemekle beraber bu kiralar için de icra işlemleri başlatılmaktadır.

İş yerleri kapalı olan ve açıldıktan sonra da belli kurallar neticesinde kazancı yarı yarıya azalan, hijyen şartlarına uyup gerekli tüm tedbirler ile işinin başında duran esnafımızın yeniden ayağa kalkabilmesi ve Kurban Bayramı’nı rahat geçirebilmesi için karşılıksız nakit desteğine ihtiyacı bulunmaktadır.

Esnaf ve sanatkârlarımızın pandemi sürecindeki sıkıntıları vakit kaybedilmeden giderilmelidir.

Ekonominin barometresi olan esnafa verilecek her türlü destek piyasaya olumlu yansıyarak hem esnafı rahatlatacak hem de ekonomiyi canlandıracaktır.” dedi.

Milletvekili Gündoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a şu soruları yöneltti;

1- Kurban Bayramı öncesi esnafımızın biraz olsun nefes almasını sağlayacak Karşılıksız Nakit Yardım yapılacak mıdır, yapılacak ise nakit yardımlar ne zaman, ne kadar olacaktır?

2- 2020 Temmuz ayından itibaren vergi ve SGK primlerinin ödemeleri yeniden başlıyor. Ancak esnafımız daha belini doğrultamadı ve bu borçları ödeyecek durumda değil. Temmuz ayından itibaren yılsonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenebilmesi için çalışmalar yapılıyor mu, yapılmıyor ise eski iş hacmini henüz yakalayamayan esnafımız vergilerini nasıl ödeyecektir?

3- Kirasını ödeyemeyen, icra korkusuyla yaşayan ve ödenmeyen kiraları nedeniyle tahliye durumunda kalan esnafımıza Kira Yardımı yapmayı düşünüyor musunuz?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek