Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 29 Temmuz 2020, Çarşamba 09:40 tarihinde eklendi. 1875 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Doğa Koleji Fen Lisesi açılıyor

İTÜ ile birleşen Lüleburgaz Doğa Koleji, Kırklareli’nin ilk özel fen lisesini açmış olmanın gururunu yaşıyor.
Lüleburgaz Doğa Koleji Fen Lisesi açılıyor  

Lüleburgaz’da 6 yıldır Anaokulu, İlk ve Ortaokulu, Anadolu Lisesi olarak eğitim hayatını sürdüren Doğa Koleji, 28 Temmuz 2020 Salı günü Doğa Koleji binasında basın mensuplarını ağırladı. Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Doğa Koleji yöneticileri, Lüleburgaz Doğa Koleji Fen Lisesi’nin açılacağının müjdesini vererek fen Lisesi’nin Kırklareli’ndeki ilk Özel Fen Lisesi olacağını belirttiler.

Bölgenin Fen Lisesi ihtiyacının bulunduğunu ve bu ihtiyacı kaliteli eğitim veren bir kurumla kapatmanın gururunu yaşadıklarını belirten Doğa Koleji Koordinatör Müdürü İsmail Potur, okulun ilk etapta 420 puanla öğrenci olacağını, ikinci şubenin açılması durumunda ise puanın 400’e çekilme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

Potur, okulun mevcut kampüsünün çok büyük bir alan içinde yer aldığını ve Fen Lisesi’nin de kampüs içinde bulunacağını ifade etti.

“Lüleburgaz’ın en başarılı Fen Lisesi olmak için yola çıkıyoruz”

Doğa Koleji Koordinatör Müdürü İsmail Potur “Hedefimiz bölgemizin en başarılı Fen Lisesi’ni burada oluşturmak. Deneyimli Fen Lisesi öğretmenleri ile temas halinde, gerektiğinde danışman olarak onların görüşleriyle ilerleyeceğiz. Bölgenin en kaliteli okulunu Lüleburgaz’da açıyoruz.”

Fen Lisesi ihtiyacı kapandı

Lüleburgaz ve Kırklareli’nde Fen Lisesi ihtiyacı vardı. Hem Lüleburgaz’a, Kırklareli’ye ve çevre illere hizmet verecek bir okul olarak planladık. Bunun mutluluğu içindeyiz. Lüleburgaz’da her yıl sınıf bazında 1800-2100 öğrenci oluyor, bu yıl farklı atmosfer oldu. 4+4+4 sistemiyle bu sayı yüzde 50 kadar arttı.

Geniş öğretmen kadrosu

Bu ayz döneminde öğretmen kadromuzu da buna göre seçtik. Özenle seçilen bir eğitim kadrosu kurduk. Eksik öğretmenimiz bulunmuyor. Öğretmen seçerken kendi görüşmelerimizin sonrasında genel merkezimizle de öğretmenlerimiz online görüşüp bu süreci geçiriyor.

 “Pandemi dönemini en iyi geçiren okuluz”

Doğa Koleji’nin el değiştirmesinden sonra çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Potur “ Mart ayının 16sından itibaren pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecine geçtik. Eğitim tabi ki birebir ve okul ortamında olmalı ancak pandemi süreci buna izin vermedi ne yazık ki. Uzaktan eğitim, öretmen ve öğrencinin okulda olan eğitiminin yerini dolduramaz. Online eğitimle bu dönemi atlattık ve pandemi sürecini en iyi geçiren okuluz. 12,11, ve 8. sınıflarda günlük 5-6 saat derse ulaştık ve bunlar birer saatlik derslerdi.

17 Ağustos’ta eğitim başlıyor

Önümüzdeki sürecin nasıl olacağını bilmiyoruz ama 17 Ağustos’ta telafi eğitimlerimizle eğitimlerimizde gerekli önlemler dahilinde başlayacağız. Kırklareli’nde ilk olan Özel Fen Lisemizi açtık ve önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacağız.

485 puan ve üzeri puan alan öğrencilerimize yüzde 100 burs, yemek, kitap ve kıyafet ücreti vereceğiz. Kitap ve kıyafet daha önce verilmemişti. Yeni okulumuz ve 2020-2021 eğitim öğretim dönemi hayırlı olsun” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek