Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 29 Temmuz 2020, Çarşamba 09:35 tarihinde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜKAP Basın açıklaması yaptı

Lüleburgaz Kadın Platformu (LÜKAP) geçtiğimiz Pazar günü basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ASLA VAZGEÇMİYORUZ!” Denildi.
LÜKAP Basın açıklaması yaptı  

LÜKAP tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; “Türkiye'nin İSTANBUL SÖZLEŞMESİ' nden imzasını çekmesini isteyenler, biz kadınların soluğunu kesmeye çalışan ve ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlerdir.

2012 yılında onaylanan ve 2014 yılında yürürlüğe giren "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ" Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesidir.Ve Kadına Yönelik Şiddet konusunda bağlayıcılığa sahip ilk Uluslararası Sözleşmedir
İstanbul Sözleşm
esi; psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, tecavüz, zorla evlendirme, kadın sünneti, kürtaja zorlama, zorla kısırlaştırma, tecavüz ve taciz dahil kadına yönelik hertürlü şiddetle mücadeleyi kapsar.
Kadınlara Karşı Şiddet ve Ev Içi Şiddete Karşı Uzman Eylem Grubunun kuruluşunu, görevlerini ve işleyişini düzenler.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZ KADINLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR
Çünkü;
Kadına yönelik şiddetin temelinde cinsiyet eşitsizliği yatmaktadır. Sözleşme, Cinsiyetçi tutum ve davranışları değiştirmeyi hedefleyen çalışmalar yapar ve bu yolla şiddeti önlemeyi hedefler

Danışma merkezi, sığınak, cinsel şiddet kriz merkezi gibi destek mekanizmalarını kurarak şiddet riski altındaki kadınları koruma altına alır

Şiddete uğrayan kadın, herhangi bir nedenle şikayetten vazgeçse bile sözleşme, faillere gerekli cezaların verilmesini sağlar.

Ülke çapında kadına yönelik şiddetle mücadele edebilmek için kurumlar arasında koordinasyonu sağlar.

Sözleşme kadına, kadın olduğu için ayrımcılık yapmaz, kadın, erkek, çocuk, engelli, LGBT+ bütün bireyleri ev içi şiddetten korur.

Kadına karşı şiddet ve aile içi şiddetin mağdurlarını korumak ve desteklemek amaçlı çerçeve politikalar oluşturur ve tedbirler tasarlar.

Kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti ortadan kaldırmak amacıyla uluslararası işbirliğini yaygınlaştırır.

İstanbul Sözleşmesi, aile düşmanı değildir, tam tersine ailede yer alanbireyleri eşit konumlandırır ve kadının beyanı esastır ilkesini benimser.
Bütün bu olumlu özellikleri dolayısıyla Istanbul Sözleşmesi Müslüman toplumun adet, töre, örf ve din gibi temel değerlerini ortadan kaldırmak için düzenlenmiştir savı dayanaksız ve tamamen gerçek dışıdır. Bu konuda ısrar etmek, sözleşmeden vazgeçmeyi savunmak düpedüz kadın cinayetlerini teşviktir.
Son yıllarda yaşadığımız doğa katliamları, çocuk ve kadın tacizleri, kadın cinayetleri aynı zihniyetin desteği ve koruması altında gerçekleşmiştir ve biz kadınlar karşımızdaki karanlığın farkındayız.
AMA KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ. 6284 UNUTMAYACAĞIZ
6284 VAZGEÇMEYECEĞİZ.”

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına emekten ve demokrasiden yana olan siyasi partiler, sendikalar ve dernekler katılarak destek verdi.

Ertan BAYER 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek