İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 11 Temmuz 2020, Cumartesi 09:28 tarihinde eklendi. 1228 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da havai fişek kullanılmayacak

Sakarya’da geçtiğimiz hafta havai fişek fabrikasında patlama meydana gelmiş ve 7 kişi hayatını yitirirken 126 kişi yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde bu patlayıcıların intikalleri esnasında ikinci patlama olmuş ve 3 askerimiz şehit olmuş 11 jandarma personeli ile araç sürücüsü yaralanmıştı.
Lüleburgaz’da havai fişek kullanılmayacak  

Yaşanan gelişmelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan havai fişek kullanmayalım çağrısı yapmış, kendisine Edirne Belediyesi’nin de arasında bulunduğu bir çok  CHP’li belediye destek vermişti.

Bu gelişmelerin ardından Lüleburgaz Belediyesi’nden şehrimizde hiçbir organizasyonda havai fişek kullanmayacaklarına dair bir açıklama yapıldı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli açıklamasında “Çevre dostu uygulamalarımızla bölgemizin lokomotifi haline gelen Lüleburgaz’da, belediyemiz tarafından gerçekleştirilen kutlama ve etkinliklerde havai fişek kullanımına bir süredir kısıtlama getirmiştik. Sadece 19 Mayıs ve 29 Ekim Kutlamalarından Edirne Bayırı’ndan havai fişek atımı yapmıştık. Artık bunları da yapmayacağız. Önümüzdeki süreçte bu kısıtlamayı genişleterek bundan sonra hiçbir organizasyonumuzda havai fişek kullanmayacağımızı kamuoyuna beyan ederim.” dedi.

Bilindiği gibi Kırklareli Belediyesi de kutlamalarda havai fişek kullanmamış ve yeni kutlamalarında bulunla ilgili açıklama yapılmıştı.

Kırklareli’nin Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Biz havai fişek gösterilerini uzun süreden beri kısıtlamıştır. Ne kadar doğru bir karar aldığımız şimdi ortaya çıktı” şeklinde paylaşım yaptı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek