Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 11 Temmuz 2020, Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi. 813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2.dönem buzağı destek listeleri yayınlandı

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 2019 Yılı 2. Dönem Buzağı desteklerine ilişkin askı listelerinin yayınladığını belirtti.
2.dönem buzağı destek listeleri yayınlandı  

Dermenci, desteklerin 1 Eylül ile 31 Aralık 2019 tarihlerinde doğan buzağıları kapsadığını söyledi.

Dermenci, “2019 yılı 2. Dönem Buzağı Askı Listeleri 08.07.2020 tarihi itibari ile yayınlandı. Askı Listeleri 01.09.2019 -31.12.2019  doğumlu buzağıları kapsamaktadır. Fakat 2019 yılı 1. Dönem Buzağı Hakediş Listelerinde şap, brusella aşıları yapılmayıp destek alamayan ahyvanlar, eğer aşıları yapıldıysa 2. Dönem Buzağı Askı listelerinde destek almaya hak kazanacaklardır. “ dedi.

Damızlık Birliği Üyeleri ne kadar destek alacak?

Desteğin ne kadar olduğuna da değinen Dermenci; “Birlik üyelerimiz, 2019 yılında Programlı aşılarını tamamlamış 4 ay ve üzeri annesiyle aynı tohumlamadan doğan buzağılarına, buzağı başına 525 TL destek alacaklar.  Fakat 5 yaş üzeri saf sütçü ırk ile diğer aynı ırk sığırların etçi veya kombine ırk suni tohumlamadan doğan buzağılarına ise 600 TL/baş + 175 TL soykütüğü farkıyla 775 TL/baş destek alacaklar. Ayrıca bu buzağı Bakanlığımızla yürütmekte olduğumuz Döl Kontrolü Boğanın Yavrusu olursa ise üyelerimiz ilave +50 TL daha destek alarak, toplamda 825 TL destek almaya hak kazanacaklardır.

Devletimiz Programlı aşılarını tamamlamış, 4 ay ve üzeri yaşta olmak şartıyla; her buzağıya 350 TL/baş destek vermektedir.” diye konuştu.

Askı listeleriyle ilgili yanlışlıklarda 10 gün içinde başvurun

Birlik Başkanı Ali Dermenci yetiştiriclerin aslı listelerinde tespit ettikleri yanlış ve eksiklikleri, 10 gün içinde birliğe bildirmeleri gerektiğine ve destekten yararlanabilmeleri için dişi buzağılara brusella ve şap erkeklere şap aşılarının yapılarak sisteme girilmesi gerektiğini ifade etti.

Aşılarla ilgili eksik ve yanlışlarda ise İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurulması gerekiyor.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek