HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 10 Temmuz 2020, Cuma 16:36 tarihinde eklendi. 1412 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devrez Barajına ne oldu?

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, yıllar önce Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde bölgenin su ihtiyacını karşılamak için törenle temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı’nın inşaatına başlanılmadığını söyleyerek, bu durumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.
Devrez Barajına ne oldu?  

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Çankırı’nın Köprülü ilçesinde 17 Aralık 2017 tarihinde 156 bin dekar tarım arazisini sulaması amacıyla temeli atılan ve 450 milyon TL maliyete mal olacağı açıklanan Devrez Kızlaryolu Barajı'nın durumunu sordu.

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nda törene katıldığı ve “'Devrez Barajı Çankırı'nın yıllardır hasretle beklediği bir barajdır. Su biriktirme hacmi 103 milyon metreküp olacak” şeklinde bir konuşma yaptığını hatırlatan Milletvekili Kayan, yaptıkları incelemenin ardından barajın yerini bile rastlanmadığını ifade etti.

Milletvekili Kayan, Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti;

1-450 milyon liraya mal olacağı açıklanan; “Devrez Kızlaryolu Barajı Projesi” için, bu tarihe kadar toplam ne kadar para harcanmıştır?

2-Hükümet olarak; “Devrez Kızlaryolu Barajı Projesi” ne başlamamanızın gerekçeleri nelerdir ?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek