Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 23 Haziran 2020, Salı 17:53 tarihinde eklendi. 1602 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atık metallerden yapılan 10 metrelik motosiklet heykeli ilgi çekiyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde emekli resim öğretmeni Ahmet Eser Köprülü tarafından atık metaller kullanılarak yapılan motosiklet heykeli ilgi görüyor.
Atık metallerden yapılan 10 metrelik motosiklet heykeli ilgi çekiyor  

Köprülü, Şarköy Motosikletçiler Kulübü'nün talebi üzerine atık metaller ile hurda malzemeler kullanarak yaklaşık 10 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde motosiklet heykeli yaptı. 

Kulübün yanındaki kumsalda platform üzerine konulan heykele, motosiklet tutkunlarının yanı sıra turistik ilçeyi ziyaret eden vatandaşlar da ilgi gösteriyor. 

Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki motosiklet kulüplerinin üyeleri, Şarköy'e gelerek heykelin önünde toplanıyor.  

Emekli resim öğretmeni 72 yaşındaki Köprülü, geçen yıl mayıs ayında yaklaşık 20 günde tamamladığı heykelin büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Belediyenin garajında kaynak makinesi kullanarak heykelini tamamladığını anlatan Köprülü, "Eskiden pirinç tarlalarında iz bırakmak için traktörlerin arkasına tekerlek takılırdı. Biz onları motosiklette kullandık. Bidon, el arabası parçaları, eski çöp kutuları ve eski motosiklet parçalarından faydalandık. Hurdalardan bir eser ortaya çıkarttık ve çok dikkat çekti."  dedi. 

Şarköy Motosikletçiler Kulübü Başkanı Ayhan Coşkun da heykelin motosiklet tutkunlarının ilgi odağı haline geldiğini ifade etti. 

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen motosikletçilerin heykelin önünde fotoğraf çektirdiğini anlatan Coşkun, "Bazı ziyaretçiler motosikletin üzerine çıkıp fotoğraf çektiriyor. Bizler de insanların bu ilgisinden çok memnunuz. İlçemizin simgesi haline geldi." dedi. 

Kulüp üyesi Bayram Bayraktar ise motosikletin çok farklı bir tutku olduğunu vurgulayarak, "Bu heykelin üzerine çıkınca gerçekten motosiklet kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Burası çok keyifli. Motosiklet sürmek ayrıcalıktır. Ben her zaman keyif alıyorum." ifadesini kullandı.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek