Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 23 Haziran 2020, Salı 14:18 tarihinde eklendi. 2195 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağanakta zarar gören üreticiye ücretsiz tohum verilecek

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince ürünleri sağanak ve doludan zarar gören çiftçilere ücretsiz tohum verilecek.
Sağanakta  zarar gören üreticiye ücretsiz tohum verilecek  

Birlik Başkanı Ali Dermenci, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta Çayırlı, Kızılcıkdere ve Üsküpdere köylerinde sağanak ve dolu nedeniyle birçok üreticinin mağduriyet yaşadığını belirtti.

Mağduriyetin giderilmesi için çiftçilere ücretsiz tohum verileceğini aktaran Dermenci, şunları kaydetti:

"İlimizde yaşanan doğal afetler nedeniyle özellikle ekili tarlaların hemen hemen tamamı zarar gören Çayırlı, Kızılcıkdere ve Üsküpdere köylerimizdeki tüm yetiştiricilere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Böyle günler bizlere birlik ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak her zaman üreticimizin yanındayız."

Dermenci, yağışın yol açtığı yaraları el birliği ile saracaklarını bildirerek, "Birlik olarak üreticilerimizin yaralarını bir nebze de olsa sarmak adına, yüzde yüzü zarar gören ve tarlalarını tekrar ekmek isteyen üyelerimizin silajlık mısır ve ayçiçeği tohumlarını bedelsiz olarak karşılayacağız. Gün birlik günüdür ve birlikten kuvvet doğar." ifadelerini kullandı. 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek