Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 18 Haziran 2020, Perşembe 09:44 tarihinde eklendi. 2420 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri neden suskun?

Lüleburgaz’da 18 Nisan 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde DSP’den Lüleburgaz Belediye Başkanı seçilen Emin Halebak, CHP Kırklareli Milletvekili Aday adayı olduğu için 26 Nisan 2018 tarihinde Lüleburgaz Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.
CHP’li Belediye Meclis Üyeleri neden suskun?  

Emin Halebak’ın yerine en yaşlı Belediye Meclis Üyesi olan 1. Reis Vekili Dr. Şehbender Öztürk, 4 Mayıs 2018 tarihine kadar Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili olmuş 4 Mayıs 2018 tarihinde de Lüleburgaz Belediye Meclisi kendi içinde seçim yaparak CHP’li Belediye Meclis Üyesi Dr. Murat Gerenli’yi Lüleburgaz Belediye Başkanı seçmişti.

 

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin büyük bir çoğunlukla Lüleburgaz Belediye Başkanı seçtiği Dr. Murat Gerenli, 16 Aralık 2018 tarihinde CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yapılan üye bazlı Belediye Başkan Adayı belirleme ön seçiminde 2 bin 510 oy alarak CHP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan adayı olmuş, Belediye Meclis Üyelerini de kendi yazmıştı.

 

Seçim çalışmalarında Şeffaflık Beyannamesini imzalayan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli CHP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan adayı olarak girdiği 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler de yüzde 67 oy alarak Lüleburgaz Belediye Başkanı seçilmişti.

 

Şeffaflık ve Demokrasiyi ağzından düşürmeyen ve “Lüleburgaz’ı halkımızla birlikte yöneteceğiz” diyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin kendi yazmış olduğu 31 Belediye Meclis Üyelerinden  27 tanesi de Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi seçilmişti.

 

Ancak tüm Lüleburgaz halkının dikkatini çeken bir konu bugünlerde çok konuşulmaya başlandı. Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantıları’nı sosyal medyadan izleyen Lüleburgaz halkı gazetemiz aracılığı ile CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri’nin kendilerinin sorunlarını Belediye Meclisi’ne taşımadığını belirterek, beklentilerini dile getirdiler.

 

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde sadece AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri’nin Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde söz alarak Lüleburgaz’ın sorunlarını Lüleburgaz Belediye Meclisi’ne taşıdığını belirten Lüleburgazlı vatandaşlar; “Meclis’te 27’e 4 çoğunluğu elinde bulunduran CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri,  Belediye Meclis toplantılarında sus pus oturuyor. Onlar Belediye Meclisi’ne Lüleburgaz’ın sorunlarını aktarmak için seçildiler. Kendileri Lüleburgaz’da yaşamıyorlar mı? Lüleburgaz’da ki sorunları görmüyorlar mı? Oraya neden seçildiklerini bilmiyorlar mı? Bizler Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantıları’nı canlı yayında izlerken CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin bizlerin sorunlarını Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde gündeme getirdiğini, bunlara karşı Lüleburgaz Belediye Başkanı’nın da ne tutum sergilediği görmek istiyoruz. Lüleburgaz halkı onlardan sosyal medya paylaşımları dışında icraat bekliyor.” diyerek CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyelerini görevlerini yapmaya davet ettiler.

 

Murat Mahir ALTAN   

 

Lüleburgazlı vatandaşlar CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri’nin Lüleburgaz’daki sorunları meclis toplantılarında meclis gündemine getirmesini bekliyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek